Megkoszorúzták

2020.09.11. 07:00

Tolnay Sándorra emlékeztek szülőfalujában

Emlékülés helyett szűk körben tartott koszorúzással emlékeztek meg szülőfalujában a hazai állatorvosképzés alapítójáról, Tolnay Sándorról.

Tóth Dóra

Horváthné dr. Sélley Erzsébet, dr. Szinesi András és Harangozó Bertalan hajtott fejet Tolnay szobránál Fotó: Cseh Gábor

Fotó: © Cseh Gábor

A sokáig méltatlanul mellőzött Tolnay munkássága 1987-ben, a magyar állatorvosi felsőoktatás kezdetének 200. évfordulóján került az őt megillető helyre. A tiszteletére tartott Tolnay Sándor-napi ünnepséget 1992-től tartják megyénkben. Az idei megemlékezés rendhagyóan zajlott a vírushelyzet miatt, a szokásos emlékülés helyett koszorúzással tisztelegtek az emlékezők a közösségi ház udvarán.

Horváthné dr. Sélley Erzsébet, dr. Szinesi András és Harangozó Bertalan hajtott fejet Tolnay szobránál Fotó: Cseh Gábor

Harangozó Bertalan kormánymegbízott, Horváthné dr. Sélley Erzsébet, az Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Főosztály vezetője, dr. Szinesi András, a MÁOK Pannon Területi Szervezetének elnöke, Virág János, Lukácsháza polgármestere, valamint a Tolnayról elnevezett iskola diákjai és Hajnal Edit igazgatóhelyettes helyezte el az emlékezés koszorúit a szobornál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában