Este bált rendeztek

2020.10.19. 07:00

A járványt is kidobolták – Szüreti felvonulást tartottak Gersekaráton

Szombaton délután tartották a faluban a hagyományos jelmezes szüreti felvonulást. Előtte a saját maguk préselte gyümölcs levét kóstolhatta a falu népe, este bált rendeztek.

Gyöngyössy Péter

Szüreti felvonulás , Gersekarát, ut, Vas Népe / Unger Tamás

Fotó: Unger Tamás

Bár a ráhangolódás közepette más itókák is előkerültek, lehetett kóstolni frissen préselt gyümölcsöt a művelődési háznál. A kisbíró szerepében Pajor Zsolt rímbe szedve emlékeztetett a jeles évfordulókra, Gerse és Karátföld több mint 700 éves múltjára, a két település 70 évvel ezelőtti egyesítésére, a 30 éve létező önkormányzatra és a kevésbé dicső trianoni békediktátum századik évfordulójára.

 

De megtudtuk azt is, hogy: „Gátrepedésünk is volt, de nem nekünk, a tónak, / két évig volt alacsony a szintje a víztározónknak. / Ám idén berobogott a munkagépek hada, / s már újra teljes pompában ragyog Gersekarát tava.” Örömmel hirdette: „A lélekszám is gyarapszik, sokan leltek itt új otthonra, / lassan GPS nélkül is ide talál már a gólya. / Ötször is fordult eddig idén, örömöt hozott a picikkel, / a két gyönyörű kislánnyal és a három szép fiúgyermekkel.” Kidobolta a járványt is – de a jókedvet szerencsére ezzel sem vette el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában