Biztonságosabb lesz

2020.10.29. 12:00

Felújítják a meredek temetői gyalogutat Alsószölnökön

A község önkormányzata ötmillió forint vissza nem térítendő támogatást kapott a Magyar falu programban temetőfejlesztésre.

Tersztyánszky Krisztina

Monek Zsolt polgármester mutatja, jelenleg is zajlik a beruházás

Fotó: VN/Papp Bálint

A megítélt támogatásból a temető meredek gyalogútját újítják fel – tudtuk meg Monek Zsolt polgármestertől. Mint a környékbeli települések többsége, sírkertjét Alsószölnök is egy meredek domboldalban alakította ki, meredekségét egy szakaszon lépcsőkkel enyhítették. Az évek során a domboldalon lezúduló csapadék, illetve a felszín alatti vízmosások alámosták a burkolatot, a betontáblák megcsúsztak, a lépcsőzetes szakaszon megdőltek.

Monek Zsolt polgármester mutatja, jelenleg is zajlik a beruházás Fotó: VN/Papp Bálint

Az első, vízszintesebb szakaszon térkőből, a második, meredek szakaszon pedig vasalt betonból, támfallal megerősítve újítják meg az utat. Ez utóbbi szakaszon a völgy felőli oldalra korlát is kerül. A gyalogút felújítása révén a temető távolabbi végén található sírok is biztonságosan megközelíthetővé válnak, és a temető össz képe is javul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában