tűzeset

2020.10.09. 07:21

A tűzjelző mentette meg Endre bácsi életét – Teljesen leégett egy családi ház Ostffyasszonyfán

„Ha nincs a tűzjelző, én is ott maradok” – mondta a 85 éves tulajdonos.

Horváth Balázs

Forrás: Vas Népe

Fotó: Horváth Balázs

Pénteken hajnalban tűz keletkezett Ostffyasszonyfán, a Bajcsy Zsilinszky utca egyik családi házában. A házban lakó 85 éves férfi szerencsére még időben ki tudott menekülni, de a 100 négyzetméteres ház sajnos teljesen leégett.

Kelemen Endre most 85 éves, 25 éve költözött vissza Angliából, akkor vásárolta azokat a tűzjelzőket, amik most megmentették az életét. Gyakran le szoktam tesztelni, hogy működnek-e, mindig odafigyeltem rá – mondta el a férfi. Pénteken hajnalban a tűzjelző sípolára ébredt Endre bácsi, a hálószoba ajtaja be volt csukva. Nem tudta, hogy mi történt, ezért a konyha felé indult, de amikor kinyitotta az ajtót, máris becsaptak a lángok illetve a hatalmas füst. A férfi azonnal hívta a tűzoltókat, és egy vödörrel kezdte oltani a tüzet, de ez sajnos nem járt sikerrel, mivel a plafon és a tető felől már nagyon lángolt az épület. Mire a sárvári és a pápai hivatásos, illetve a csöngei önkéntes tűzoltók a helyszínre érkeztek, a teljes tetőszerkezet égett, a lángok pedig a ház többi részére is átterjedtek. A teljes épület lakhatatlanná vált.

„Van biztosításom, de mindenem odalett: a sok fénykép és emlék is, csak ez a ruhám maradt, ami rajtam van, még az igazolványomat és az útlevelemet sem sikerült megmenteni. De élek, és remélem lesz erőm újrakezdeni.” – mondta könnyeivel küszködve az idős férfi.

A faluban a korai időpont ellenére már rengetegen felajánlották a segítségüket, minden erre járónak volt néhány jó szava Endre bácsihoz, és az önkormányzat részéről a polgármester asszony is segítséget ígért.

Kiemelt képünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában