Dekoráció

2020.10.18. 07:00

Látványkandallóval a meghitt hangulatért

Ma már azokban a lakásokban is lehet látványkandallónk, amelyekben nem megoldható a kémény kiépítése. Elsődlegesen dekoráció­ként szolgálnak ezek a darabok, de a legtöbbjük fűtésre is alkalmas.

Vas Népe

lA átványkandalló könnyen mozgatható és egyszerűen üzemeltethető, egyik helyiségből a másikba is költöztethető

Fotó: Stock

Mindenféle fúrás-faragás nélkül egyszerűen a helyére tehetjük otthonunkban a látványkandallót. Mindössze annyi a dolgunk, hogy csatlakoztassuk az elektromos hálózathoz és élvezzük a lángok nyújtotta kellemes, bensőséges hangulatot. Mivel könnyen mozgatható és egyszerűen üzemeltethető, idővel akár egyik helyiségből a másikba is költöztethetjük.

Számos fajtájú, kinézetű, méretű látványkandalló közül választhatunk a piacon. Közös bennük, hogy kémény kialakítása és valódi tűz nélkül nyújtanak a fatüzelésű társaikhoz nagyon hasonló élményt, egyes típusok esetében még a tűzropogását is hallgathatjuk. A készülékek egy része fűtésre is alkalmas, kiegészítésként – mint egy hősugárzó – megállják a helyüket, de ez esetben számolni kell a villanyszámla jelentős növekedésével.

lA átványkandalló könnyen mozgatható és egyszerűen üzemeltethető, egyik helyiségből a másikba is költöztethető Fotó: Stock

A látványkandallók közé sorolhatók a bioetanolos kandallók is, viszont ezekben valódi tűz ég, ami valódi meleget áraszt. Előnyük, hogy füstmentesek és kémény ezekhez sem szükséges, ugyanakkor az égéshez szükséges levegőt a helyiségből veszi, és az egyébként – megfelelő szellőzésnél – veszélytelen szén-dioxidot és vízpárát is ide bocsátja ki. Érdemes olyan kandallót választani, ami megjelenésében passzol otthonunk stílusához. A szabadon álló fajták önmagukban is jól mutatnak, bátran keressünk nekik helyet a nappaliban vagy a hálószobában. A beépíthető látványkandalló falba és szekrénybe is kerülhet. Napjainkban nagy divat, hogy a televízió alatt kap helyet, és egyre népszerűbb a sarkos kivitel is.

Néhány nagyobb méretű díszpárnával a földön, vagy egy pléddel leterített fotellal még intimebbé varázsolhatjuk a kandalló környékét. Tehetünk köré álló gyertyákat vagy vázákat, a közeli polcot díszítsük fotókkal, személyes tárgyakkal – legyen ez egy olyan hely, ahol összegyűlhet a család apraja-nagyja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában