pályázat

2020.10.12. 07:00

Műfüves pálya épül Csepregen – Most tudtak önerőt tenni az MLSZ-től nyert támogatáshoz

Tizenegymillió forint önkormányzati forrás hozzáadásával megkezdődött a műfüves pálya építése a focipályához kapcsolódóan, egy korábban elnyert pályázat megvalósításaként.

Vas Népe

Kótai József képviselő, Horváth Zoltán polgármester és Pócza Antal, a sportegyesület elnöke vett részt a helyszínbejáráson Fotó: VN/dr. Tarsoly Ádám

Fotó: Dr.Tarsoly Adam

A csepregi önkormányzat a Magyar Labdarúgó-szövetségtől (MLSZ) nyert 37 millió forint támogatást a műfüves pályához még az előző vezetés idején, de hiányzott az önerő. Amint megtudtuk: az előző évek költségvetési tervei is tartalmazták a kiegészítést, de végül is nem tudták hozzátenni.

– Az utolsó pillanatban voltunk: vagy az idén mellérakjuk az önerőt, vagy lemondhatunk a támogatásról. Úgy döntöttünk, nem engedjük el a lehetőséget, a műfüves pályának még 2020-ban el kell készülnie. Az egész év nagyon kimért, racionális költés mentén zajlik, csak elengedhetetlen munkákat rendeltünk meg. Spóroltunk, ahol tudtunk, így sikerült kigazdálkodni ezt az összeget – mondta Horváth Zoltán polgármester.

Kótai József képviselő, Horváth Zoltán polgármester és Pócza Antal, a sportegyesület elnöke vett részt a helyszínbejáráson Fotó: VN/dr. Tarsoly Ádám

A 22×40 méteres műfüves pálya – korszerű világítástechnikával, térkövezett padkával – harminc napon belül elkészül, a meglévő futballpályával össze­függésben még inkább sport­létesítmény jelleget mutat majd; használhatják az általános és a középiskolások is. A talajcsere után tömörítéses eljárásokkal új alapot készítenek, utána kezdik építeni a pályát, amihez készül egy ötvenfős mobil lelátó és két fedett kispad is. Átadás: november közepén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában