Nagy beruházás

2020.11.04. 11:16

15 hónap alatt újulhat meg a Szombathely-Kőszeg vasútvonal

Lezárult a közbeszerzési eljárás, amely alapján tizenöt hónap alatt valósulhat meg a Szombathely-Kőszeg vasútvonal korszerűsítése – áll a GYSEV Zrt. közleményében.

vaol.hu

20200316 Kőszeg Tömegközlekedés koronavírus ideje alatt. Illusztráció Fotó: Unger Tamás UT Vas Népe

Fotó: Vas Népe

A munkálatok során a Szombathely-Kőszeg vasútvonalon elvégzik a szükséges pályavasúti munkálatokat, emellett hét megállóhelyen az utasok számára kényelmes magasperonok épülnek, új peronbútorzattal, esőbeállókkal és térvilágítással. A munkálatok részeként korszerűbb lesz a vizuális utastájékoztatás is a 18 kilométeres szakaszon.

A fejlesztés részeként Kőszegen egy korszerű, a vasút és az autóbuszos közlekedést is kiszolgáló, akadálymentes peron is készül.

A nyílt közbeszerzési eljárás lezárult, a munkálatokat a legelőnyösebb ajánlatot adó Homlok Építő Zártkörűen Működő Részvénytársaság végezheti el.

A kivitelezőnek a szerződés aláírását követően 15 hónap áll rendelkezésre a rekonstrukciós munkálatok elvégzésére. A beruházás európai uniós alapokból finanszírozott projekt keretében valósul meg.

A kőszegi állomásépület felújítása nem ennek a szerződésnek a része, azokra a munkálatokra egy újabb, nyílt közbeszerzési eljárás keretében külön szerződést köt majd a vasúttársaság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában