közlekedéstechnikai kérdések

2020.11.10. 17:30

A biztonság érdekében több helyen is változik a közlekedési rend Szentgotthárdon

Régebb óta érlelődő lakossági igények és képviselői információk alapján több közlekedéstechnikai kérdésről döntött legutóbbi ülésén a képviselő-testület.

Tersztyánszky Krisztina

Az Árpád utcában a megállni tilos táblát az itt működő bolt elé helyezték

Fotó: Szendi Péter

Egy tíz évvel ezelőtt született döntés értelmében a képviselők minden év októberében foglalkoznak a közlekedés helyzetével. Hosszas egyeztetés előzte meg az elfogadást, az Idősügyi Tanács is tárgyalta az előterjesztést, és azt a bizottsági üléseken is megvitatták.

A képviselők jóváhagyták a Deák Ferenc utcában a Széchenyi utcai kereszteződéstől a megállási tilalom elrendelését, ugyanis az itt lakók számára a mélygarázsból kihajtva a parkoló autók akadályozták a kilátást. A megállni tilos táblát az Árpád utcában az ott működő bolt elé helyezték – erről is határoztak.

Az Árpád utcában a megállni tilos táblát az itt működő bolt elé helyezték
Fotó: Szendi Péter

A Rábaliget lakópark mögötti önkormányzati úton a „behajtási tilalom kivéve engedéllyel” tábla indokoltsága mellett voksoltak. A forgalmi rend vizsgálata után az a döntés született, hogy a Gárdonyi utca Hunyadi utcai kereszteződésében lévő „elsőbbségadás kötelező” tábla helyett „Állj! Elsőbbségadás kötelező” jelzőtáblát helyeznek ki.

A forgalmi rend egyértelműsítése érdekében megszavazták a Szentgotthárd-Máriaújfalu, Máriaújfalui úti, illetve Szentgotthárd-Rábakethely, Radnóti úti játszóterek megközelítésére szolgáló útszakaszokon az „elsőbbségadás kötelező” táblák kihelyezését. Áthelyeztek továbbá több, parkolási lehetőséget szabályozó táblát, s elfogadták a járda­építési és -felújítási ütemtervet is. Az intézkedések nagy része már megvalósult az irányított, biztonságos közlekedés ér­dekében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában