Két részben nyertek a Magyar falu programban

2020.11.14. 07:00

Átadták a megújult orvosi rendelőt és a polgármesteri hivatalt Horvátlövőn

Két részben nyertek a Magyar falu programból az épület teljes felújítására.

Merklin Tímea

20201112 Elkészült az orvosi rendelő és a polgármesteri hivatal Horvátlövőn, Hende Csaba Országgyűlési képviselő, Bugnits Vilmos polgármester, Linhárt Gábor jegyző, Horvátlövő, Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Fotó: Cseh Gábor

A község két részben kapott támogatást: tavaly 20 millió forintot nyertek a polgármesteri hivatal felújítására, idén 30 millió forintot az orvosi rendelőre – tudtuk meg a helyszínen dr. Hende Csaba országgyűlési képviselőtől. Kicserélték a nyílászárókat, korszerűsítették a fűtési rendszert, akadálymentesítették a mellékhelyiségeket és a bejáratokat.

Dr. Hende Csaba országgyűlési képviselő, Bugnits Vilmos polgármester, Linhárt Gábor jegyző a felújított épületnél Fotó: Cseh Gábor

A tetőre napelemek kerültek az épület villamosenergia-ellátására. A hivatal felújításával egyidejűleg zajlik az épület szomszédságában található kultúrház energetikai korszerűsítése, erre az önkormányzat idén csaknem 16 millió forint támogatásban részesült a Magyar falu programban. Dr. Hende Csaba megosztotta azt az információt is, hogy van egy előterjesztés a kormány előtt, amelynek köszönhetően valószínűleg még idén megérkezik 6 millió forint a tűzoltószertár befejezésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában