megemlékezés

2020.11.29. 10:47

Balázs Fecóért égtek a gyertyák a sitkei kápolna tövében

De vajon hogy kapcsolódik a legendás zenész a kis vasi faluhoz?

vaol.hu

Fotó: Facebook/Sárvári televízió

Lapunk is beszámolt a szomorú hírről, ami az egész országot sújtotta: 69 évesen koronavírusban elhunyt Balázs Fecó, a Korál együttes legendája. Az egész ország gyászolta a nagy népszerűségnek örvendő Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zenészt. A Sárvári Televízió közösségi oldalán jelentek meg fotók, hogy a sitkei kápolna tövében is gyertyát gyújtottak Balázs Fecó tiszteletére.

De vajon hogy kapcsolódik a legendás zenész a kis vasi faluhoz? Ennek történetét már a Sitkei Rockfesztivál Facebook-oldaláról tudhatjuk meg részletesen. A sitkei kápolna megmentésének története 1984-ben kezdődött, amikor a Korál együttes a környéken turnézott, és a vasi faluban szálltak meg. Az első koncert még a romos kápolna épületében volt. Balázs Fecó Bach, Liszt, Vivaldi és más klasszikusok műveit játszotta el az akkor új hangszernek számító szintetizátoron. Ezzel a hangversennyel indult az immár 35 éves történet, amely a kápolna megmentéséről szól. Tervezték 2020. november 29-én, vagyis a mai napon az immár hagyományos sitkei katolikus templom adventi hangversenyét, amelyen azt az előadást ismételték volna meg. Először még a járvány szólt közbe, majd érkezett a tragikus hír.

" data-show-text="true" data-width="">

"> 

Amikor vége az utolsó dalnak is... A 69 éves korában elhunyt Balázs Fecó énekesért, zenészért égnek a gyertyalángok a sitkei Hercseg – hegyen, szeretett kápolnája tövében...

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában