együttműködési megállapodás

2020.11.07. 11:30

Gépészmérnökképzés: aláírták a megállapodást

A városházán pénteken aláírt háromoldalú együttműködési megállapodással újabb öt évre szerződéses megerősítést nyert az ELTE szombathelyi duális gépészmérnökképzésének léte.

Vas Népe

A képzés fenntartására vonatkozó megállapodást írt alá pénteken dr. Nemény András polgármester, a képzést támogató 13 cég részéről a TDK Hungary Components Kft. és a BPW Hungária Kft. képviseletében Takács Balázs és Mándli Péter ügyvezetők, továbbá az ELTE SEK képviselői, dr. Borhy László rektor és Rozgonyi Miklós gazdasági főigazgató.

A polgármester Szombathely jövője szempontjából fontosnak nevezte a duális gépészmérnökképzést, ami a cégek működéséhez többletet ad. Ez a többlet pozitívum, amikor az anyavállalatok döntenek, hova vigyék fejlesztéseiket. Megköszönte a cégek és az egyetem partnerségét. 2021–2024 között évente 130 millió forintot nyújtanak a város költségvetéséből.

Borhy László arról beszélt: az ELTE SEK, Szombathely és az itt működő vállalatok egymásrautaltsága erőteljesen megjelenik a gépészmérnökképzés alapításában, működtetésében és jövőjének tervezésében.

Mándli Péter úgy fogalmazott: a cégek minden fejlesztése egy adott szintről a következőre jutást jelenti. Ha ezt nem stabilizálják, a fejlesztés az évek alatt visszaépül. A szerződés az ék, ami megtámasztja az elért eredményt, biztosítja a képzés meglétét és a mérnökhallgatókat, akik hozzáadott értéket teremtenek munkájukkal. Ez árbevételt, végül iparűzési adót hoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában