Akár havazhat is

2020.11.19. 07:00

Készül a téli időjárásra a Szova NZrt.

A város határain belül nagyrészt a Szova NZrt. végzi a hóeltakarítási, síkosságmentesítési feladatokat. A társaság a téli időszakban éjszakai ügyeleti szolgálatot, illetve 24 órás otthoni ügyeleti rendszert működtet.

Cseh-Egyed Bernadett

Így néz a Szova a közelgő tél elébe. Ha öt centinél több hó esik, eltolják

Fotó: Cseh Gábor

Mintegy kilenc géppel és negyvenöt munkatárssal vág neki a téli szezonnak a Szova NZrt., de nagyobb havazás esetén további kézi munkaerőt is be tudnak vonni a munkálatokba – tájékoztatta lapunkat Potyondi Nikolett, a társaság kommunikációs és HR-munkatársa.

Elmondta: Körmendi úti telepükön csaknem 450 tonna útszóró só és 1,5 tonna kalcium-klorid áll rendelkezésre, pótlásukról pedig folyamatosan gondoskodnak. A közutak takarítása mindig fontossági sorrendben történik: elsőbbséget élveznek a busz- és főútvonalak, illetve a lejtős útszakaszok rendbe tétele, ezután következnek csak a mellékutak és a parkolók.

A téli időszakban 24 órás otthoni ügyeleti rendszert működtet a Szova, ha szükséges, behívják a munkatársakat. Folyamatosan figyelik az időjárás-előrejelzéseket, ha kell, megelőző jelleggel is sózzák az utakat. Hótolásra akkor van lehetőség, ha a leesett csapadék vastagsága meghaladja az öt centimétert.

Így néz a Szova a közelgő tél elébe. Ha öt centinél több hó esik, eltolják Fotó: Cseh Gábor

Aki rossz körülmények között indul útnak, vegye figyelembe, hogy a síkosságmentesítő anyag – a kapott hő miatt – a forgalmas útszakaszokon előbb fejti ki hatását.

A társaság arra figyelmeztet, hogy a biztonságos téli közlekedés körülményeinek megteremtése a hóeltakarítást és síkosságmentesítést végző szervezetek és vállalkozások, illetve a magánszemélyek együttes felelőssége.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában