Sajtótájékoztató

2020.11.19. 07:00

Megszorításról, megbízásokról és lapunkról beszélt Ungár Péter

Szombathely Az iparűzésiadó-bevételről, az előválasztást megelőző kampányról és az önkormányzati forrásból fizetett, vitatott megbízási szerződésekről is szó esett Ungár Péter országgyűlési képviselő (LMP) tegnapi sajtótájékoztatóján.

Tömböly Ágnes

Ungár Péter országgyűlési képviselő

Fotó: Szendi Péter

Heti gyors címmel hívta sajtótájékoztatóra a Fő térre a médiumok képviselőit Ungár Péter, aki szerint a kormány arra használja fel a koronavírus-járvány második hullámát, hogy „az önkormányzatokat kivéreztesse”. Példaként Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnökének nyilatkozatát említette.

Ismert, az iparűzési adó elengedésére és az önkormányzati hatáskörbe tartozó többi adónem befagyasztására tesz javaslatot a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara.

Ungár Péter szerint Parragh László kijelentése felháborító, majd beszélt arról, hogy Dézsi Csaba András, Győr polgármestere és Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere sem támogatja ezt az ötletet. A budai milliárdos Hende Csabát, Szombathely országgyűlési képviselőjét és Illés Károlyt, a városi közgyűlés Fidesz–KDNP frakciójának vezetőjét is kérte arra, mondja el véleményét Parragh László kijelentéséről.

Az LMP politikusát kérdeztük Horváth Attila, szombathelyi alpolgármester keddi bejelentéséről is, miszerint adóemelést és kétmilliárd forintos megszorító csomag bevezetését tervezi az önkormányzat. Szükség van-e a médiaközpontnál tanácsadóra, a Vásárcsarnokban főzőbemutatókra és sales event managerre a Haladás Sportkomplexumban? Ungár erre a közmédia működéséről, a nemzeti konzultációról és az atlétikai világbajnoksággal összefüggő beruházásokról beszélt. Újbóli kérdésünkre – szükség van-e ezekre a pozíciókra, megbízásokra – úgy felelt: „Nem fogok tudni a kérdésre olyan módon választ adni, hogy az kielégítse a Vas Népe tulajdonosának politikai céljait.”

A budai milliárdostól azt is megtudtuk, rendszeresen olvassa lapunkat. Kérdésünkre, annak előfizetője-e, a politikus mindennapjairól sokat eláruló módon válaszolt: – Nem, képzelje el, Budapestről, a Képviselői Irodaházból nem tudtunk külön a Vas Népére előfizetni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában