Lomtalanítás

2020.11.16. 07:00

Mindent nem visznek el Kőszegen

Segítség lenne, ha a lakók igénybe vennék a hulladékudvar szolgáltatásait, és ha lomtalanításkor kizárólag lomhulladékot helyeznének ki, nyomatékosította a városüzemeltetési kft. ügyvezetője, Kovács István.

Tóth Kata

Fotó: VN/Városüzemeltető kft

November első hétvégéjén negyven, egy héttel később a második körzethez tartozó utcákból negyvennégy tonna lomhulladékot szállított el a közszolgáltató. A hétvégén a harmadik körzetben folytatódott az akció.

Megtudtuk, a városüzemeltetési cég munkatársai az első két alkalom után összesen további hatezer-ötszáz kilogramm egyéb hulladékot távolítottak el a kőszegi utcákról jelentős költséggel.

Kovács István ügyvezető felhívta a figyelmet: kizárólag lakossági eredetű lomot – például feleslegessé vált kanapét, ágyat, szekrényt, szőnyeget, kerti bútort – visz el a szolgáltató lomtalanításkor.

A kőszegiek a hulladékudvarba évente kétszer háromszáz kilogrammig térítésmentesen bevihetik a lomot. Ugyanígy az egyéb hulladékot, például gumit, elektronikai berendezéseket, amelyeknek az elszállítása, ha lomtalanításkor kerülnek ki, a városra ró nagy terhet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában