koronavírus

2020.11.06. 07:00

Most is van segítség Répcelakon – Ha kell, bevásárolnak, ha kell, gyógyszert váltanak ki

A szociális támogatások emelésével, valamint bevásárlással, étel házhoz szállításával és a gyógyszerek kiváltásával segítik a helybelieket.

Polgár Patrícia

Vörös Péter, a városüzemeltetési kft. munkatársa ebédet visz

Forrás: VN

Fotó: Cseh Gábor

Szabó József polgármester a városi televízió közösségi oldalán közleményben tájékoztatott arról, hogy a legutóbbi testületi ülésen felülvizsgálták a szociális rendeletet. Ennek eredményeképpen szinte minden területen megemelték az adható összegek mértékét, illetve bővítették a jogosultsági határokat – így jártak el a karácsonyi segélyek esetében is.

– Ez azt jelenti, hogy több embernek szeretnénk és tudunk juttatni nagyobb összeget az elkövetkezendőkben – fejtette ki a polgármester.

Tájékoztatta továbbá a répcelakiakat arról, hogy a városban is egyre inkább terjedő koronavírus-járvány okán az önkormányzat ismét bevezeti a tavasszal már sikeresen vizsgázott kezdeményezést a bajba jutott, nehéz helyzetben lévő helyiek segítésére, a kötelező feladatokon túl is. Olyan, karanténba került vagy a karantént önként vállaló, valamint a koruk vagy veszélyeztetett egészségi állapotuk miatt otthonról kimozdulni nem tudó személyek jelentkezését várják, akiknek nincs a közelben élő hozzátartozójuk, aki gondoskodni tudna róluk. Számukra bevásárolnak, ételt szállítanak ki hozzájuk, kiváltják a gyógyszereiket.

Vörös Péter, a városüzemeltetési kft. munkatársa ebédet visz
Fotó: Cseh Gábor / VN

Szabó József elmondta: nem számítanak akkora érdeklődésre, mint tavasszal, hiszen akkor az időseknek szinte meg volt tiltva, hogy közösségbe járjanak, így akkor főként abból a korosztályból kerültek ki az igénylők.

Ezúttal úgy látja, leginkább a karanténba kerültek szorulnak segítségre, de a biztonságuk érdekében az időseket is az otthon maradásra szeretnék ösztönözni Répcelakon a kezdeményezéssel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában