sajtótájékoztatót tartottak

2020.11.03. 15:31

Olvad a szocialista párt Vas megyében? (Frissítve!)

Az MSZP-ből kilépett és átlépett a Momentumba dr. László Győző. Azt egyelőre nem tudni, hogy az alpolgármester miért fordított hátat az szocialista pártnak. Egy biztos: Tóth Bertalan, az MSZP elnöke korábban úgy nyilatkozott: aki kilép az MSZP-ből és más párt színeiben folytatja, nem fogja bírni az MSZP támogatását.

Vas Népe

László Győző az MSZP-ben kezdte építeni politikai pályafutását, most átigazolt a Momentumhoz

Forrás: VN

Fotó: Archiv

Miközben Szombathelyen a Vásárcsarnokot ma nem tudták kinyitni, mert nincs még meg az új csarnok használatbavételi engedélye, Szombathely alpolgármestere, dr. László Győző, Nagy Donát, a Momentum szombathelyi szervezetének vezetője és Iker Áron megyei közgyűlési tag Budapesten tartott sajtótájékoztatót Fekete-Győr András elnökkel. Közösen jelentették be: dr. László Győző csatlakozott a Momentumhoz és a jövőben annak színeiben politizál. Az alpolgármester arról beszélt, a közös munka 2018-ban kezdődött, amikor Szombathelyen első közös ellenzéki jelöltként győzni tudott az időközi választáson. Majd 2019-ben a Momentum is támogatta az Éljen Szombathely Egyesület választási szövetségét, és akkor is győzelmet tudtak elérni.

László Győző az MSZP-ben kezdte építeni politikai pályafutását, most átigazolt a Momentumhoz
Fotó: Archiv / VN

A politikus nem először csatlakozik egy pártszervezethez, hiszen politikai pályájának építését a szocialista pártban kezdte. Az MSZP-ből azonban sajtóértesülések szerint már kilépett. Hogy mikor tette ezt és miért? Vagy esetleg kizárták-e? – az érintett mellett megkérdeztük Horváth Somától is, az MSZP Vas megyei elnökétől. A szocialista párt vezetőjénél arra is rákérdeztünk, hogyan értékeli László Győző mostani döntését? Különös tekintettel arra, hogy Tóth Bertalan az MSZP elnöke korábban – két budapesti kerületi polgármester DK-hoz való igazolása kapcsán – úgy nyilatkozott: „Néhány ember örömlányos mentalitása nem zavar bennünket.”Tóth Bertalan azt is hozzátette: „Politikai hibát követ el, aki kifejezetten az MSZP kifosztására építi személyzeti politikáját, és konfliktust generál az ellenzéki oldalon!”

Az MSZP-ben egyébként akkor nagy port kavart a politikusok átállása. Harangozó Tamás, az MSZP országgyűlési képviselője akkor azt mondta: „Nem az ellenzéki pártokon belül mozgás a megfelelő stratégia 2022 előtt, ha le akarjuk váltani a kormányt.„

Kérdéseinket elküldtük László Győző és Horváth Soma részére, amennyiben válaszolnak, cikkünket frissítjük.

Frissítés

A Momentum délután sajtóközleményt adott ki, ebben leírták a budapesti sajtótájékoztatón elhangzottakat. Ezen túl nem kívánt mást mondani László Győző alpolgármester, akit arról is kérdeztünk, hogy 2022-ben indul-e országgyűlési képviselőjelöltként, illetve részt vesz-e jelöltként a 2021 tavaszán tervezett ellenzéki előválasztáson. A politikus úgy válaszolt: – A felvetett kérdések annyira légből kapottak, hogy arra nem kíván reagálni.

Horváth Somától, az MSZP Vas Megyei Területi Szövetségének elnökétől az alábbi választ kaptuk:

Dr. László Győző alpolgármester-társammal és barátommal kiváló munkakapcsolatban dolgoztuk végig az elmúlt egy évet. A jövőben is így fogjuk folytatni szövetségben, az Éljen Szombathely! Egyesület és választási szövetség tagjaiként.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában