Megszépül

2020.11.13. 07:00

Szilvafákat ültettek a répcelaki Vörösmarty utcában

Megszépül a Vörösmarty utca. A képviselő-testület úgy döntött, hogy a csatornafelújítási munkák után a város saját költségvetéséből rendezi és parkosítja az utca erre alkalmas részét.

Gyöngyössy Péter

Vérszilvafák a húsz méter széles sávban

Fotó: VN/Varga Ákos

Répcelakon a Vörösmarty utcában már befejeződött a csatornafelújítás. A két évig tartó, 1,3 milliárd forintból megvalósuló projektben a kamerás felmérés során felderített, tönkrement csatornarészeket cserélték ki szerte a városban. Számos ponton bontották fel az utat, ahol kellett, le is zárták. A munkálatok befejezésével megkezdődhet az utca­szépítés.

Vérszilvafák a húsz méter széles sávban
Fotó: VN/Varga Ákos

Szabó József polgármester most arról tájékoztatott, hogy a Vörösmarty utcában már túl vannak a földmunkákon. A felbontott útszakaszokat kijavította a kivitelező. Az utca páros oldalán mintegy húsz méter széles sáv van az út és a házak között. Erre az adottságra építve a képviselő-testület a városi költségvetésből 13 millió forintot arra fordít, hogy a több mint 400 méter hosszú sáv parkosított jelleget öltsön.

Kijavították a járdahibákat, megcsinálták a kapubejárókat, gyepesítettek – és elültették azt az ötvenkettő, nagy méretű vérszilvafát, amelyből várhatóan gyönyörű fasor fog itt kialakulni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában