Bűntett

2020.11.24. 13:51

Zárkatársát bántalmazta a többszörös visszaeső rab Szombathelyen

A Szombathelyi Járásbíróság előkészítő ülésen a többszörös visszaeső vádlottat súlyos testi sértés bűntette miatt 1 év 10 hónap börtönbüntetésre ítélte azzal, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható – adta hírül a Szombathelyi Törvényszék.

vaol.hu

A fogvatartottaknak módjuk van rendszeresen szót váltani pszichológussal, találkozni lelkésszel, részt venni misén és más programokon

Fotó: Szendi Péter

A vádlott rablás bűntette és más bűncselekmények miatti 10 év 6 hónap fegyházbüntetését töltötte többszörös visszaesőként a Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézetben, amely során 2019. augusztus 19-én az éjszakai órákban az egyik cellában előzetes szóváltás után a stokin ülő zárkatársát egyszer tenyérrel arcon ütötte, majd bal lábával megrúgta a veséjét. Amikor a rúgástól a sértett a földre esett, a vádlott egyszer tarkón rúgta. A felálló sértett közölte, hogy nem akar verekedni, a terhelt azonban egyszer ököllel megütötte az orrát és az öklével a bal szem környékét is. A sértett az ütésektől elszédült, de nem esett el. A zárkában tartózkodó harmadik rab húzta el a vádlottól a sértettet. Ezt követően a terhelt újból ököllel megütötte a sértettet a bal szeme alatt, akinek a feje az ütéstől nekiütődött a vaságy szélének és felrepedt a fejbőre. A sértett sérülései együttesen 8 napon túl gyógyulóak, gyógytartamuk 6-8 hét.

Az ítélet jogerős.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában