A nyugdíjasok élelmiszercsomagot kapnak

2020.12.11. 07:00

A betlehemhez új figurákat alkottak Vasalján

A járványhelyzetre való tekintettel először a falu elöljárói azt tervezték, hogy az idén nem lesz semmi nyilvános karácsonyi készülődés, de aztán felülkerekedett az a vélemény, hogy nem szűnhet meg minden kedves és jó szokás.

Civil/Gombásné Judt Magdolna

Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Fotó: Gombásné Judt Magdolna

A község önkormányzata és a faluszépítők összefogásával a járványügyi szabályok betartásával mégiscsak elkezdődött a kreatív karácsonyi szorgoskodás. Elkészült az adventi koszorú, melyet az emlékmű elé helyeztek el. Minden vasárnap az iskolás gyermekek közül valaki vagy valakik – a vasárnapoknak megfelelő számú versmondó – elmondanak egy várakozásra utaló verset és meggyújtják a soron következő gyertyát. Erről egy kisfilm-öszszeállítás készül, amelyben az előző évek gyertyagyújtásait is felelevenítik.

Létrehozták a közös betlehemet is. Sajnos a régi elemek tönkrementek, de új ötletek alapján a falu kreatív, hegeszteni, varrni, rajzolni tudó emberei segítségével életre keltették a betlehemi Jézus születésének jelenetét. Elhelyezték a karácsonyfákat is, melyekre kézzel készített díszeket és fényfüzért helyeztek. A fákat egy helyi lakos ajánlotta fel, a díszek ügyes kezű asszonyok munkái.

Köztudott, hogy Vasalján a Mikulás még ablakon keresztül is érkezhet, hogy ajándékkal halmozza el az itt élő gyermekeket, ők pedig énekkel, rajzokkal, műsorokkal kedveskedjenek a jó öreg szakállasnak. Sajnos az idén ez nem valósulhatott meg, így kisszekérre pakolt, minden gyermekes házhoz bekopogott és átnyújtotta az ajándékot.

A nyugdíjasoknak karácsonyra egy-egy tartósélelmiszer- csomaggal kedveskedett Vasalja önkormányzata, melyet hálás szívvel fogadtak a szépkorúak.

Kiemelt képünkön: Összefogással készült a betlehem, ami kreatív, hegeszteni, varrni, rajzolni tudó helyiek munkáját dicséri

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában