A ferences templomban nincs változás

2020.12.19. 07:00

A Jézuskát várjuk Vas megyében

A legtöbb templomban elmarad a megszokott Jézuska-váró műsor és az éjféli mise is. A székesegyházban sem tartják meg a megszokott misztériumjátékot.

Gyöngyössy Péter

Gravírozott Betlehem, Perenye, ut, 20191130, Vas Népe / Unger Tamás

Forrás: VN-archív

Fotó: Unger Tamás

Császár István plébános elmondta: 24-én 15 és 16 órakor egy félórás rajzfilmet vetítenek a gyerekeknek Jézus születéséről, 18 órától pedig szentmise lesz a székesegyházban. A Don Bosco Művelődési Házban nem lesz az idén előadás. Csány Péter, a szalézi templom plébánosa elmondta: a tavalyi nagy sikerű bemutatót vetítik online.

A kámoni templomban a plébánia munkatársai – mint Koroknai András kántortól megtudtuk – készítettek egy Jézus születését megelevenítő bábfilmet, amelynek a premierje 24-én 15.30-kor lesz a templomban. 16 órától karácsonyi szentmisét tartanak. Az oladi templomban Gaál Sándor plébános tájékoztatása szerint 16 órától gitáros szentmise és karácsonyváró vigília lesz, gyerekeknek vetítés.

A Szent Márton-templomban nem lesz szervezett program. Schauermann János plébánostól megtudtuk: 16 és 18 óra között csendes imádkozásra, betlehemlátogatásra várják a családokat. A Kálvária-templomban az idén pályázatot írtak ki Jézus születését bemutató rajzokra: cserkészcsaládok által készített állomások és a gyerekek rajzai nyomán Jézus születésének útját követhetjük végig a Martineum Felnőttképző Akadémia udvarán 24-én 9-től 18 óráig. Tokár János plébános elmondta: a ferences templomban a járványügyi szabályok betartása mellett 16 órakor kezdődik a hagyományos pásztorjáték diákok elő­adásában. 16.30-tól szentmise, koncert, aztán zsolozsmára várják a híveket.

Kiemelt képünk: A perenyei üvegbetlehem egyedülálló

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában