Elismerés

2020.12.29. 07:00

A második legjobb sporttáncegyesület – Eddigi legjobb évét zárja a Lorigo

A Magyar Táncsport Szakszövetség (MTASZ) közzétette az idei bajnoki sorozat végeredményét. A Lorigo TSE versenyeredményei alapján Magyarország összes táncsportegyesületének versenyében a második helyezést érte el.

Tersztyánszky Krisztina

Faludiné Lovas Henriette, a Lorigo szakmai vezetője (középen) a tanítványaival

Fotó: Cseh Gábor

Faludiné Lovas Henriette szakmai vezető nagy eredménynek tekinti, hogy egyesületük elnyerte a 10 Tánc Magyar Bajnokság rendezési jogát, majd októberben a Magyar Táncsport Szakszövetség társrendezőjeként ismét Szombathelyen rendezték meg a Standard és Latin Táncok Magyar Bajnokságát.

Az egyesület 15 éves fennállása óta a legeredményesebb évét zárta. Három magyar bajnok született: gyermekkorosztályban, a tíztáncbajnokságban és standard táncokban Lepsényi Gábor–Faludi Olívia, junior II. kategóriában ugyancsak tíztáncban Kovács Ádám–Faludi Eliza, felnőtt tíztáncban pedig Gombkötő Balázs–Laskovics Petra szerzett magyar bajnoki címet.

Faludiné Lovas Henriette, a Lorigo szakmai vezetője (középen) a tanítványaival
Fotó: Cseh Gábor

A formáció csapat standard formációja is aranyérmes lett, és sok további érem koronázta meg Nagy Júlia, Elekes Helga és Gombkötő Balázs edzők munkáját. A sikerhez hozzájárult Szombathely város anyagi és erkölcsi támogatása, az állandó támogatók segítsége és a szülők helytállása.

Márciustól a vírushelyzet miatt a felkészítés az online térbe került, május közepétől folytatódhattak a mindennapos edzések, aztán két eredményes őszi hónap következett. A táncosok jelenleg is edzenek. A tánc mellett hetente jógaórán tanulják a testtudatot és a koncentrációt Orosz Anna és Sípos László vezetésével, erőnléti edzéseket tart nekik Sárai Gabriella.

– Bízunk abban, hogy a Savaria Táncverseny keretében jövőre is nagyszabású világversenyt rendezhetünk. Ezt most már kötelességünknek érezzük, hiszen a legutóbbi verseny szakmai rendezéséért elnyertük az MTASZ nívódíját – teszi hozzá a szakmai vezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában