tűzeset

2020.12.12. 21:53

Életveszélyesen megégett egy ember a szombathelyi lakástűzben

Életveszélyes égési sérüléseket szenvedett egy idős nő Szombathelyen, amikor kigyulladt a Károly Róbert utcában az egyik négyemeletes ház harmadik emeleti lakása.

Horváth Balázs

Fotó: VN-archív

Szombaton este a ház egyik negyedik emeleti lakója érzett erős füstszagot, ezért a lakókat elkezdte megkérdezni, hogy honnét jöhet a füst. Az egyik lakó ezután amikor kilépett az udvarra, észrevette, hogy az egyik harmadik emeleti lakás ablakából és az erkélyről lángok csapnak ki, azonnal hívták a segélyhívót. A rendőrök értek először a helyszínre, akik a lakók segítségével betörték az ajtót, mivel valószínűsíthető volt, hogy a lakás idős tulajdonosa otthon tartózkodik. Időközben a tűzoltók is megérkeztek, csak ők tudták kihozni az akkor már szinte teljes terjedelmében égő lakásból a szobában lévő idős nőt, majd átadták mentőknek, akik hosszas küzdelem árán tudták csak annyira stabilizálni az állapotát, hogy a győri kórház égési osztályára tudják szállítani. Úgy tudjuk, hogy az idős nő súlyos égési sérüléseket szenvedett a fején és a testén, illetve a légcsöve is megégett.

 

A házban a tűzoltók kikapcsolták az áramot, ezután az áramszolgáltató szakemberei kiszakaszolták a kigyulladt lakást, így a ház többi lakásában később vissza lehetett kapcsolni az áramot és a lakók visszatérhettek otthonaikba.

Információink szerint valószínűleg az adventi koszorú egyik gyertyája okozta a tüzet.

Előzmény:

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/kigyulladt-egy-tarsashazi-lakas-szombathelyen-4498015/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában