Ötvenhat zsák szemetet gyűjtöttek

2020.12.30. 07:00

Illegális lerakókat számoltak fel az Őrségben

Az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság az elmúlt hónapokban a Tisztítsuk meg az országot! kormányzati program keretében több illegális hulladéklerakót számolt fel a nemzeti park területén. A nagytakarításba az igazgatóság a saját dolgozóin kívül települési önkormányzatokat, vállalkozókat is bevont.

Gyöngyössy Péter

Fotó: VN/ŐNP

A Tisztítsuk meg az országot! program keretében még az ünnepek előtt újabb három illegális hulladéklerakót számolt fel az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság. Ezúttal a vendvidéki tájegység saját vagyonkezelésű területei kerültek sorra. Szentgotthárd, Farkasfa és Szakonyfalu külterületén a legváltozatosabb, általában többéves lakossági hulladékot gyűjtöttek össze. Sörösdobozok, pillepalackok, zsákolt szemét, műanyag darabok, fóliák, csomagolóanyagok, autó- és kerékpárgumik, drótok, sörösüvegek, konzervdobozok, kerültek a zsákokba. Mivel az ilyen zsákolható szemét gépi munkát nem igényel, egy őrségi vállalkozó bevonásával kézi gyűjtéssel mentesítették a területeket.

Szentgotthárdon 26 szemeteszsák, Szentgotthárd-Farkasfán 22, Szakonyfaluban pedig nyolc zsák telt meg a nap végére. Ezenkívül műanyag zsákba nem gyűjthető, méretes hulladékot is összeszedtek.

A szeméttel teli zsákokat a helyszínről az igazgatóság munkatársai elszállítják és az őriszentpéteri telephelyükön lévő konténerben helyezik el.

Kiemelt képünkön: Most a Vendvidéken szedték össze a hulladékot

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában