Hetente új tartalom kerül a tablókra

2020.12.09. 07:00

Imaösvény segíti a lelki készülődést Kőszegen

Adventi imaösvényt alakítottak ki az evangélikus templom kertjében, amely karácsonyig négy héten keresztül hetente megújuló tartalommal várja a látogatókat, ezért azon érdemes többször végigsétálni.

Tóth Kata

Fotó: Ohr Tibor

Korlátozottak a találkozási lehetőségek az idei adventben a járványhelyzet miatt – az evangélikus gyülekezet rendhagyó módon szeretné segíteni az ünnepre való lelki készülést.

A templomkertbe egy adventi imaösvényt készítettek a park fáira táblákat rögzítve – a táblákon elhelyezett igék, gondolatok, képek és imádságok az egyéni elcsendesedéshez és az ünnepre készüléshez mutathatnak utat.

– Négy gyertya, négy szó köré csoportosítottuk az üzenetet. Az első héten a hit, a másodikon a remény, a következőn a szeretet, végül az öröm kerül fókuszba. Egy-egy ének, vers, imádság, igeszakasz, elgondolkodtató kép és bibliai gondolat segíti azokat, akik néhány percre megállnak az egyes stációknál. A fiatalokra is gondoltunk: van, ahol QR-kódot leolvasva lehet meghallgatni az éneket – mondta el Baranyay Csaba evangélikus lelkész.

Jó visszajelzéseket kaptak: iskolai osztályok, az istentiszteletek résztvevői, helyiek is végigmentek már az ösvényen. A tablók – az első kivételével – minden adventi héten új tartalommal telnek meg, vagyis érdemes lesz minden héten végigjárni a templomkerti ösvényen.

Kiemelt képünkön: Gyertyákról és vasárnapokról – Baranyay Csaba evangélikus lelkész az első táblánál

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában