Koronavírus

2020.12.02. 07:00

Kreatív betlehemek és adventi civil börze – Az online térbe költözött a civil sajtóreggeli

Az online térbe költözött a decemberi civil sajtóreggeli: a Vas Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ (VMCKSZK) Kőszegi utcai irodájából Meskó Krisztián, a Hegypásztor Kör szakmai vezetője köszöntötte vendégeit és a nézőket.

Tóth Kata

Fotó: Cseh Gábor

Csendesnek ígérkezik az idei advent a főtéren. Hiányoznak majd a megszokott külsőségek, a pásztorjátékok. A Szombathelyi Kalász (Katolikus asszonyok és lányok szövetsége) a családokat szólítja meg: otthonukban készüljenek a karácsonyra betlehemkészítéssel.

Fotókat várnak a szervezet Facebook-oldalára a betlehemekről, amelyek bármilyen méretben és anyag felhasználásával készülhetnek. Vasárnap estig lehet nevezni, és december 13-áig feltölteni a képeket.

Biroszné Móritz Zsuzsanna a 3. Nagy Vas Megyei Cipősdoboz Akciót ismertette. A Vas Megyéért Egyesület jótékonysági kezdeményezésében a doboz az idén virtuális lesz, az ajándék viszont valóságos. Előzetesen kerestek meg gyermekotthonokat, szociális otthonokat, mondják el, mire lenne szükségük. Munkahelyi, iskolai, baráti közösségek jelentkezését várják, akiket összekapcsolnak az intézményekkel. A Digitális Batman csoport is bekapcsolódik a gyűjtésbe.

A VMCKSZK saját akciójáról Meskó Krisztián beszélt: a Miniszterelnökség a Civil Központok országos hálózatával együttműködve ad lehetőséget civil szervezetek adománygyűjtéséhez az online Adventi Civil Börzén. Megyénként három szervezet mutatkozik be rövid leírással, kisfilmmel. Vasban a Vakok és Gyengénlátók Vas Megyei Egyesülete, az Esőemberke Alapítvány és a Szombathelyi Evangélikus Egyházközség Szeretetszolgálatáért Alapítvány vesz részt a programban.

Kiemelt képünkön: Meskó Krisztián, a Hegypásztor Kör szakmai vezetője a tegnapi tájékoztatón

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában