küldjön információt Ön is!

2020.12.03. 08:24

Folyamatosan tisztítják az utakat Vas megyében az ónos eső után

Vas megye több településén is ónos eső esett hajnalban, van ahol még most is esik.

vaol.hu

Forrás: vaol.hu

Fotó: Horváth Balázs

Frissítés:

Csütörtökön reggel lelassult a közlekedés Vas megye és Szombathely útjain, a hajnali nagy mennyiségű ónos eső után nemcsak a megnövekedett menetidővel kell számolni, de az autók jégmentesítése is hosszú időt vesz igénybe.

A közútkezelő tájékoztatása szerint Szombathelyről 13, Vasvárról 6, Sárvárról szintén 6, Körmendről pedig 8 járművel dolgoznak jelenleg is a megye útjain. Az első járművek már szerdán 17-18 óra között elkezdték a megelőző védekezést, csütörtök délelőtt pedig már a harmadik kört teszik meg.

A síkosságmentesítést először az autóutakon és a főutakon, majd a felüljárókon és a hidakon kezdik meg, ezután jönnek a mellékutak és a bekötőutak.

Fotó: Horváth Balázs / vaol.hu

A csütörtöki 10 órai tájékoztatás szerint Vas megyében általánosságban a főutak és a mellékutak nagy része jól járható, az Őrségben, illetve a nyugati határszélen fordulnak elő nehezebben járható útszakaszok, ahol a keréknyomok között latyakos az út. A legkisebb forgalommal rendelkező utakon előfordulnak egybefüggően havas részek is. A közútkezelő a csapadék elálltáig folyamatosan folytatja a munkálatokat.

A településeken belül az önkormányzatok kezelésében van a legtöbb út, ezért a Szova számára is feltettük kérdéseinket a szombathelyi utakkal kapcsolatban.

 

 

Az OMSZ előrejelzései szerint egész nap előfordulhat ónos eső, másodfokú riasztást adtak ki a megye területére. Az ónos eső nehezíti a közlekedést is Vas megyében.

Kollégánk útnak indult Szombathelyen, és beszámolt az utak állapotáról.

Annak ellenére, hogy a sószóró autókkal már találkozhatunk, még csúszósak és latyakosak néhány helyen az utak. Aki autóval indul útnak, annak érdemes előbb az autójához érkeznie, ugyanis az autókon is jégréteg képződött.

A járdák is csúszósak lehetnek, így ha gyalog vagy kerékpárral közlekedünk is, érdemes óvatosnak lenni.

Van információja a Vas megyei utakról? Írja meg nekünk a [email protected] e-mail címre!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában