Jót tenni jó!

2020.12.09. 07:00

Újabb ablak a Vas Népe adventi kalendáriumán: Összefogás Zsombiért

Minden eladott szemüveg után ezer forinttal támogatja a Trend Optika Csoport a Kazincbarcikán élő, gerincvelői izomsorvadásban szenvedő Zsombor gyógy kezelését. A Vas Népe jócselekedeteket rejtő adventi kalendáriumán is kinyílik ezzel egy újabb ablak.

Cseh-Egyed Bernadett

Fotó: Unger Tamás

A szőke, nagy hajú, angyalarcú fiú 2019. október 22-én született kamrai sövényhiánnyal. Öt hónaposan megműtöttek, a szülei akkor azt hitték, megnyerték a harcot, de hamarosan kiderült: a legnagyobb még csak most kezdődik. Zsombor súlygyarapodása 4 hónaposan megállt, majd fokozatosan leépült a mozgása. A diagnózis: SMA, azaz gerincvelői izomsorvadás. Magyarországon a Spiranzara az egyetlen ingyenesen elérhető kezelés, de a fájdalmas beavatkozást négyhavonta ismételni kell. A család most a világ legdrágább gyógyszerére, a Zolgensma génterápiás infúzióra gyűjt.

Badalik Szabolcs volt strandlabdarúgó-válogatott az elsők között karolta fel az ügyet.

– Örülök, hogy itt lehetek Szombathelyen, hogy az ország másik felén is összefogtak a kazincbarcikai kisfiú gyógykezeléséért – fogalmazott a sajtótájékoztatón, amelyet tegnap a Trend Optika Fő téri üzletében tartottak. – Minden év végén, karácsony közeledtével igyekszünk támogatni a rászorulókat. Ezúttal úgy döntöttünk: december 21-éig az összes kijelölt üzletünkben eladott szemüveg után ezer forinttal járulunk hozzá Zsombor gyógy kezeléséhez – jelentette be Nagyidai Zoltán, a Trend Optika Csoport vezetője.

Több közéleti személyiség, ismert sportoló és zenész is csatlakozott a kezdeményezéshez. A sajtótájékoztatón személyesen vett részt Curtis, alias Széki Attila. Az egykori labdarúgó, most rapper és dalszövegíró arról beszélt, fontosnak tartja a társadalmi szerepvállalást. „Sok mindent kapok az emberektől, és ebből szeretnék visszaadni.”

A Rádió1 Szombathely és a Vas Népe szerkesztősége médiatámogatóként állt Zsombor története mellé. December 7-éig több mint 318 millió forint gyűlt össze a „Szép jövőért Zsombornak” Alapítvány számláján, összesen 730 millió forint szükséges. Már háromszor sikerült a csoda, miért ne sikerülne most is? Jót tenni jó!

Kiemelt képünkön: Badalik Szabolcs, Nagyidai Zoltán, Kis-Kádi Tamás és Curtis Szombathelyen

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában