megemlékezés

2021.01.24. 19:16

22 éve történt: a deutschlandsbergi tragédiára emlékeztek Kőszegen

Mécsesekkel, virágokkal emlékeztek a huszonkét éve történt deutschlandsbergi autóbusz-baleset áldozataira vasárnap, a kőszegi Jurisich Miklós Gimnázium udvarán felállított emlékhelynél.

Budai Dávid

20210124 Deutschlandsbergi katasztrófa áldozataira emlékeztek a Jurisics Gimnázium udvarán felállított emlékhelyen, Kőszeg, Szendi Péter, Vas Népe

Forrás: VN

Fotó: Szendi Péter

Huszonkét évvel ezelőtt, 1999. január 24-én történt a deutschlandsbergi autóbusz-baleset, amelyben tizennyolcan – többségükben a két kőszegi középiskola tanulói és kísérőik – vesztették életüket. Ahogyan minden évben, az évfordulón most is a Jurisich Miklós Gimnázium udvarán felállított emlékhelynél gyűltek össze a családtagok, ismerősök, barátok – mintegy negyvenen a vasárnapi szemerkélő esőben -, hogy virágokkal, és mécsesekkel emlékezzenek azokra, akik már nem lehetnek velük. A csendes szertartáson az imák és énekek mellett Linka Sándor tolmácsolásában elhangzott Balogh József költő-tanár 1999-ben, a szomorú alkalomra írt verse, a Csöndek virrasztása is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában