Bejelentés

2021.01.14. 15:11

Kormányzati támogatással 476 millió forintból fejleszt a vaskeresztesi MAM-Hungária Kft.

Mintegy 476 millió forintból modernizálják a cumisüveg-gyártósort és bővítik a termékvizsgálati laboratóriumot a vaskeresztesi MAM-Hungária Kft.-nél – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a versenyképesség-növelő program csütörtöki szerződésátadó rendezvényén.

Cseh-Egyed Bernadett

Fotó: Facebook/Hende Csaba.

Három, vidéken működő magyar vállalat összesen 2,1 milliárd forint értékben hajt végre beruházásokat, amelyekhez a kormánytól 690 millió forint támogatásban részesülnek. A MAM-Hungária Kft. Vas megyei gyárában a cumisüveg-gyártósort modernizálják és a termékvizsgálati laboratóriumot bővítik a 476 millió forintos beruházással, ebből mintegy 150 millió forint kormányzati támogatás.

Fotók: Facebook/Hende Csaba

Kiss Katalin, a cumikat, cumisüvegeket és egyéb babaápolási termékeket gyártó vállalat ügyvezető igazgatója arról beszélt, hogy a koronavírus-járvány milyen kihívások elé állította őket, egyben köszönetet mondott a kormány által nyújtott támogatásért. A vállalat 1991 óta működik Magyarországon, jelenleg mintegy 470 munkavállalójuk van, termékeik a világ 56 országában találhatóak meg . 2019-ben 46,9 millió eurós árbevételt könyveltek el, ebből 1,8 millió eurót magyar értékesítésből, a többit az exportból realizálták – tette hozzá az ügyvezető igazgató.

Dr. Hende Csaba, a térség országgyűlési képviselője, az Országgyűlés alelnöke azt hangsúlyozta, hogy a MAM-Hungária Kft. a dolgozók körében kedvelt munkahelynek számít és a cég folyamatosan törekszik a létszámbővítésre.

Kapcsolódó cikk:

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/szijjarto-peter-osszesen-182-milliard-forintnyi-beruhazast-jelent-ma-be-vas-megyeben-4475443/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában