felújítás

2021.01.27. 07:00

A kolostor újabb 62 ablaka

Huszár Gábor polgármester és László Tibor asztalosmester kedden írta alá a városházán a vállalkozási szerződést további 62 kolostor­ablak felújítására.

Tersztyánszky Krisztina

Az önkormányzat a műemlék ciszter kolostorépületben működik. Tavaly pályázati támogatással már kicserélték az épület keleti homlokzatán, illetve délkeleti sarokrészén található ablakokat. Az önkormányzat 2020 nyarán újabb pályázatot nyújtott be a kolostorépület déli és a nyugati oldalán, valamint a belső udvarban található, önkormányzati feladatellátást szolgáló ablakok felújítására. A projekt teljes költségvetése 39 610 748 forint, amiből 17 059 396 forintot sikerült nyerni, a fennmaradó költségeket pedig az önkormányzat saját forrásból biztosítja.

Az elkészült tervek és az örökségvédelmi engedély alapján 24 irodai és 30 folyosói ablak, továbbá 8 toronyablak cseréje valósul meg: várhatóan az év végéig.

Kiemelt képünkön: Felújítás előtt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában