Munkamegbeszélés

2021.01.23. 07:00

A növekedés útját keresi Balogunyomban a MIELL-cégcsoport

Munkamegbeszélésen vett részt tegnap dr. Hende Csaba parlamenti alelnök, országgyűlési képviselő a MIELL-cégcsoport vezetőivel.

Tóth Kata

Miel, üzemlátogatás, Hende Csaba egyeztetés, 20210122, ut, Balogunyom, Vas Népe / Unger Tamás

Fotó: Unger Tamás

Tarsoly Alfonzzal, Balogunyom polgármesterével, Mohos Géza önkormányzati képviselővel és Cseri Józseffel, a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara alelnökével találkozott Hende Csaba a cég balogunyomi telephelyén. Szerteágazó a tevékenységi körük, autóipari szolgáltató cégből nőtte ki magát 100 százalékban magyar tulajdonú cégcsoporttá a MIELL.

Balogunyomi telephelyükön fémmegmunkálással foglalkoznak. Technológiáikat tekintve a lézervágáson kívül élhajlítást, hegesztést és porfestést végeznek. Berta Gergely értékesítési vezető úgy fogalmazott: szeretnék a terület teljes potenciálját kihasználni. Amennyiben bővülni tudnak, a falunak is nagyobb források állhatnak rendelkezésére, hogy bepótolják, esetleg kiterjesszék a fejlesztéseket. Arról is beszélt: fontos lenne a cégnek, ha javulhatna a bekötő út minősége, hiszen potenciálisan a bővülés akadálya lehet, hogy milyen minőségű úton tudják beszállítani az alkatrészeket.

A konstruktív hangulatú találkozó után dr. Hende Csaba jövőorientált vállalkozásnak nevezte a fiatal vezetőgárdájú, sok lábon álló céget, amely a növekedés útját keresi. A megbeszélésen szóba került, hogy milyen kormányzati és önkormányzati segítségre lehet szükségük ahhoz, hogy a járvány okozta gazdasági válság után kilőhessenek, és hozzájárulhassanak az új magyar gazdaság felépítéséhez.

– Az összes jóslat afelé mutat, hogy a V4-országok, azon belül Magyarország lesz az, amely a jó válságkezelésnek köszönhetően a leggyorsabban talpra áll majd, és megelőzi versenytársait. Optimista vagyok, mert olyan tehetséges fiatalemberekkel találkoztam, akik egy 9 milliárd forintos cégcsoportot építettek fel, és nagy jövőjük van. Most már biztosra veszem, hogy sikerül legyőznünk a járványt, és karnyújtásnyira vannak azok a pénzügyi források, amelyek soha nem látott fejlesztéseket tesznek majd lehetővé – mondta. Cseri József arról a lehetőségről szólt, ami kedvező elhelyezkedése miatt a cégcsoportot be tudja kapcsolni a klaszterba, amely Zalaegerszeg, Szombathely, Szentgotthárd autóiparban érintett cégeit összeköti. Hende Csaba szerint mindennek erős oktatási háttérrel kell kiegészülnie, ami jól alakul az ELTE égisze alatt Szombathelyen.

Kiemelt képünkön: Hende Csaba Botfa Bálint tulajdonossal

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában