Remek hír

2021.01.18. 14:05

A pusztacsói SMA-s kisfiú, Noel pénteken megkapja a gyógyszert

Amiről múlt héten még feltételesen beszélt dr. Hende Csaba országgyűlési képviselő, az mostanra bizonyossággá vált: az SMA II-es betegségben szenvedő Horváth Noel megkapja a gyógyszert, ami megállítja állapotának romlását.

VN

Noel sokáig úgy fejlődött, mint kortársai, azonban néhány hete egy ritka, ám napjainkban egyre többek által ismert betegséget, SMA-t diagnosztizáltak nála. A betegségből csupán egy 730 millió forintos gyógyszer nyújt teljes felépülést. A pénz összegyűjtéséhez összefogásra van szükség. 20201216 Pusztacső Fotó: Unger Tamás UT Vas Népe

Fotó: Unger Tamás

Szombathely országgyűlési képviselőjét Noel édesapja, Horváth Szilárd hívta a hírrel: írásbeli értesítést kaptak a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelőtől, hogy pénteken jut hozzá kisfiuk az állapotfenntartó kezeléshez. A levélben az is szerepel, hogy a végleges megoldást jelentő, több mint 600 millió forintba kerülő beavatkozást is megkaphatja Noel – a genetikai vizsgálat szerint ugyanis alkalmas annak fogadására. A szülők most adják be a kérelmet – erről is beszámolt Hende Csabának az édesapa.

Kapcsolódó cikkek:

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/hamarosan-kezeleshez-juthat-a-vasi-kisfiu-4569511/

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/az-eletvidam-boldog-kisfiunal-sma-t-diagnosztizaltak-kell-a-segitseg-4509067/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában