napjegyek

2021.01.20. 07:00

A Ráknak a megbocsátás, a Baknak a párkapcsolat éve

Lapunk megkeresésére Molnárné Máté Zsanett kiterítette saját kártyáit, ez alapján elmondja azt is, az egyes napjegyek mire figyeljenek 2021-ben.

Vas Népe

Fotó: pixabay.com

Kos

Játékosság, könnyedség éve. Úgy kell fejlődnie, hogy továbbra is hallgat ösztöneire, de mindig tudja, hol van a határ önmaga és a világ között. Végleg el kell szakadnia a régi életétől, megszabadulni a rossz beidegződéseitől és minden olyan embertől, helyzettől, munkától, ami fejlődésének útjában áll. Ha sikerül, a Kos felnőtté válik és rájön arra, hogy nincs szüksége másokra azért, hogy önmagát felvállalja – ekkor megtalálja az életében a játékosságot.

Bika

Elhivatottság, hit éve. Hinni abban, hogy az élet szép és igazi buli. Nem külsőségekben, ahogy eddig gondolta, hanem lelkesedésben és érzelmekben. Álmai megvalósításához elérkezett az idő, de csak akkor lesz kézzelfogható a siker, ha képes lazítani és azt nem görcsösen akarja. Kellő nyitottsággal és elfogadással fordulni a világ felé és Istenre bízni a megvalósítást.

Ikrek

Béke, harmónia éve. Csak akkor érhetik el a belső egyensúlyt, ha képesek arra összpontosítani figyelmüket, ami a legnagyobb félelmük. Elengedni és megtisztulni azoktól az érzésektől, emberektől, negatív energiáktól, amik hosszú évek óta fogva tartják őket. Ez a folyamat teszi képessé őket arra, hogy kívülállóként lássák meg saját sorsukban ezeket az útvesztőket.

Rák

Megbocsátás éve. A múlt elengedésén van a hangsúly, ami saját örökölt családi mintáiból fakad. Fel kell ismernie, mi az, ami őt szolgálja és ehhez hol tud kompromisszumot kötni és hol nem teheti ezt meg. Meg kell tanulnia felnőtt módon uralkodnia érzésein, gondolatain, kimondott szavain, hogy aztán mindig a fontosra koncentráljon. Ekkor ráeszmél, hogy a megbocsátás tulajdonképpen nem más, mint önmagunk felszabadítása egy generációs súly alól.

Oroszlán

Kommunikáció, kapcsolatok éve. Saját személyes fejlődése a tét, mégpedig abból a szempontból, hogy képes legyen leküzdeni kishitűségét és működésbe hozza az oroszlánságából fakadó bátorságát. Ehhez szükséges távolról nézni saját félelmeire és azokat elengedni, miközben keretet ad céljai megvalósításának. Tervezzen úgy, hogy minden lépéssel közelebb kerül álmaihoz, és tudatosítsa magában, hogy ezt most önmagáért teszi.

Szűz

Elengedés, áldozatszereptől való megszabadulás éve. Az idei év számukra az áldozati szereptől való megszabadulásról szól. El kell engedni azt a mélyen gyökerező érzést, hogy az élet összeesküdött ellenük. Ehhez meg kell szabadulnia attól az embertől, aki mindig az útjába áll és bebizonyítja számára, ő csak egy áldozati bárány. Itt az idő erőt tenni abba, hogy önmagukra fordítsák a figyelmet.

Mérleg

Jókedv, humor éve. Számukra a gyógyulás éve lesz az idei. Ehhez végre kezükbe veszik a gyeplőt és lerakva a múlt rossz

viselkedésmintáit, képesek a jelenre fókuszálni. A jelen helyzet felkínálja számukra a lehetőséget arra, hogy egy belső böjtölési folyamaton keresztül begyógyítsák azokat a külső-belső sebeket, amelyek az évek alatt mérgezték őket. Ehhez célt kell kitűzniük, és mindent jókedvvel kell közelíteniük.

Skorpió

Jótékonykodás, táplálás éve. Méghozzá saját lelküket kell jóllakatni mindenféle kellemes és élvezetes dologgal. Ehhez folyamatosan tudatosítani kell magukban, hogy nincs szükségük felesleges és energiát rabló helyzetekre, emberekre, akik csak sebeket és fájdalmat okoznak. Egyszerűen most joguk lesz az élet élvezetére, különösen a fizikai örömökre, amitől nemcsak saját nemiségük kell új életre, de leküzdik azt a félelmüket is, hogy nincs joguk, lehetőségük boldognak lenni.

Nyilas

Öröm, belső boldogság meg­élésének éve. Valójában ez számukra azért nagy feladat, mert mindig külső tényezőktől teszik függővé saját boldogságukat. Amikor ezek a külső feltételek nincsenek jelen, hamar úgy érzik, az élet végtelen nehézségek sorozata, amivel szinte állandó küzdelmet kell vívniuk. Valójában csak arra van szükségük, hogy elfogadják az élet változékonyságát, az egyszer fent, egyszer lent ritmusát.

Bak

Kettős győzelem, párkapcsolat éve. Itt az idő a párkapcsolatuk rendezésére. Eldönteni végre, kivel akarja leélni az életét. Miért nehéz ez egy Bak számára? Mert mindenben a tökéletességre törekszik. Végtelen maximalizmusa megnehezíti számára, hogy az érzelmeire hagyatkozzon, így saját maga számára teszi lehetetlenné a döntést. Csupán a rugalmasság hiányzik ahhoz, hogy az egészséges egyensúly megteremtésével valóra váltsa szíve legtitkosabb vágyát és jövőjét.

Vízöntő

Játékosság, könnyedség éve. Hasonlóan a Koshoz, számára az év a lazaságról szól. Ehhez fel kell vállalnia önmagát, ami különösen nagy erőfeszítésébe kerül, hiszen rengeteg sebet gyűjtött össze az évek alatt és félti a nehezen visszaszerzett lelki békéjét. Számukra az idő is nagy tanító, azaz kivárni a személyes fejlődést, hogy ne bűntudattal tekintsenek magukra és a múlt kemény eseményeire, hanem mint az élet tanítójára. Abban a pillanatban, hogy ezt megértik és elfogadják, a könnyedség alkotó energiává érik.

Halak

A hála éve. A legfontosabb tudatosítani magukban, hogy nem kell az élet összes terhét nekik egyedül cipelni. Itt az ideje annak, hogy végre csak arra koncentráljanak, ami számukra kielégítő. Sokat tettek már másokért, sokat gürcöltek mások helyett, itt az idő, hogy most önmagukért tegyenek és cselekedjenek valamit. A hála nekik szól, és önmaguktól kell bezsebelniük az elismerést is a kemény munkáért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában