Részletek

2021.01.22. 17:12

Az alpolgármester közleménye az átalakításokról

Horváth Soma, Szombathely kulturális ügyekért is felelős alpolgármestere sajtóközleményét juttatott el szerkesztőségünkbe, amelyben részletesen ír a médiaközpont és az Agora összevonásáról.

Egy éve vezetik a várost: dr. Horváth Attila, Horváth Soma, dr. László Győző alpolgármesterek és dr. Nemény András polgármester

Fotó: Cseh Gábor

„Az elmúlt 30 évben Szombathely kulturális intézményrendszere folyamatosan változott. A 2021. január 21-én megjelent intézményi átszervezéseket tartalmazó polgármesteri előterjesztési javaslat azt a célt szolgálja, hogy egy szélesebb portfólióval rendelkező kulturális centrum jöjjön létre.

A városvezetésnek eddig is elképzelése volt, hogy a közművelődési feladatokat ellátó szervezet céggé alakuljon, így elsősorban sokkal több lehetőség nyílik pályázatokon való részvételre és a dolgozóknak is új lehetőséget teremt az átszervezés.

Az AGORA cégként fog tovább működni és többek között lehetősége nyílik a Médiaközponton keresztül közvetlenebbül és aktívabban kommunikálni a szombathelyiekkel, ezzel egyidejűleg pedig kreatívabb kulturális és médiatartalmak jöhetnek létre.

Az átszervezés nem egyedi, például Szeged, Tatabánya, Mosonmagyaróvár és Salgótarján azok a városok, ahol a közművelődési feladatokat ellátó szervezetek egy cégen belül működnek a helyi médiaközpontokkal. Az elmúlt évben ezen cégek működését figyelemmel kísértük és az ekkor szerzett tapasztalatok alapján készítette el dr. Nemény András, Szombathely MJV polgármestere az előterjesztési javaslatot.

A kormányzati elvonások, a koronavírus-járvány és az ezek okozta gazdasági nehézségek miatt elengedhetetlen az intézményi racionalizálás a városban. Az AGORA és a Médiaközpont összevonásával pedig egy ügyvezető vezeti majd az újonnan létrejött szervezetet ugyanazért a bérért a korábbi kettő helyett.

Mindezek azt a célt szolgálják, hogy a szombathelyiek élménygazdag, széles palettájú és minőségi kulturális programokkal és médiatartalmakkal találkozzanak az új cég részéről.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában