fogadta a polgármestert

2021.01.25. 20:00

Az életében a hit máig meghatározó – Kilencvenéves lett Gamauf Lajosné

Januárban töltötte be a 90. évét Gamauf Lajosné Teri néni. A múlt héten szűk körben ünnepelte családja az asszonyt, aki egy rövid látogatás erejéig fogadta a városvezetőt is.

Tóth Kata

Fotó: Kőszeg város

Hétgyermekes összetartó családban, középső gyermekként nőtt fel Teri néni, aki tősgyökeres kőszegi. Fiatalon, 18 évesen már dolgozott – a MÁV Nevelőotthonban kezdett, és onnan ment nyugdíjba. Főzőlányként, majd szakácsnőként alkalmazták, nyugdíjas évei előtt – a jobb időbeosztás érdekében – gyermekgondozó lett.

Húszévesen ment férjhez – férje mindössze 59 éves volt, amikor meghalt, halála előtt Teri néni ápolta az otthonukban. Utána lányának, Évának segített sokat a gyereknevelésben – hosszú évek óta együtt is élnek. Mindennapjaiban fontos szerep jut a hitnek: az egyházi napokra beosztott zsolozsmáskönyvét, az Adoremust naponta forgatja. Olvassa a Vas Népét, követi a Mária Rádió kiadványait, havonta egyszer pedig Harangozó Vilmos plébániai kormányzó látogat el hozzá, mert Teri néni járása már nem elég biztos ahhoz, hogy templomba menjen. Teri nénit a kerek évfordulón meglátogatta a sógora a gyermekeivel.

Unokái közül ketten külföldön élnek, egy Szombathelyen. Rajtuk kívül öt dédunokája is köszöntötte a szépkorú asszonyt – aki tudott, személyesen érkezett, aki nem, az telefonon, skype-­on hívta a dédnagymamát. Lányától, Gamauf Mártától megtudtuk: a járványhelyzet elmúltával nagyobb családi összejövetelt terveznek édesanyja tiszteletére, már csak azért is, mert két éve jött össze utoljára az egész família. Az ünnepeltnek Básthy Béla polgármester személyesen gratulált: Kőszeg városa és Orbán Viktor miniszterelnök jókívánságait is tolmácsolta.

Kiemelt képünkön: Básthy Béla a virágcsokrot és a miniszterelnök üdvözletét tolmácsoló emléklapot is átadta Teri néninek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában