hosszú távú megélhetést nyújt

2021.01.11. 07:00

Időben váltott a balogunyomi cég

A Szilassy és Türk Kft. nemcsak hosszú távú megélhetést nyújt dolgozóinak, folyamatos fejlődésüknek köszönhetően meghatározó szereplőivé váltak az egyedi gépgyártásnak és fémmegmunkálásnak.

Polgár Patrícia

20210108 Gyárlátogatás a Szilassy és Türk Kft-nél, Türk Árpád ügyvezető, Hende Csaba országgyűlésiképviselő, Balogunyom, SCseh Gábor, CSG, Vas Népe

Fotó: Cseh Gábor

A pandémiás helyzet rengeteg cég életébe hozott nehézséget, azonban a Szilassy és Türk Kft. még idejében váltott. A folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően újabb projekteket hoztak be a cégbe: erőművi alkatrészeket gyártó céggel írtak alá húszéves szerződést – tudtuk meg Türk Árpádtól, a kft. ügyvezetőjétől azon a sajtóeseményen, melyen dr. Hende Csaba országgyűlési képviselőnek mutatta be a céget.

1996-ban jegyezték be kft.-ként az egykori szombathelyi állami gazdaság balogunyomi telephelyén működő vállalkozást. Azzal, hogy megszerezték az ausztriai partnerük egyik alkatrészének a gyártási jogát, jelentős piaci tényezővé váltak. 2016-ban pályázati úton egy háromlépcsős beruházás első lépéseként ezer négyzetméteres termelői rész és szociális blokk kialakításába kezdtek.

– Legújabb partnereink márciusban telepítenek nálunk egy vadonatúj gépsort, valamint robotokat is hoznak, mi pedig a helyet és a technoló­giához szükséges háttérszemélyzetet adjuk nekik – mondja az ügyvezető Dr. Hende Csaba egyedülállónak nevezte a cég elért sikereit. Üdvözölte, hogy húsz évig ilyen módon biztonságban van nemcsak a cég, de az ott dolgozó munkaerő is.

Kiemelt képünkön: dr. Hende Csaba és Türk Árpád a gyárlátogatáson

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában