Így kívánta felhívni a figyelmet

2021.01.21. 14:00

Kátyúk jobbról, balról Szombathelyen – A Vadrózsa utca egyik gödrébe nárciszt tett a képviselő

Jelzésképpen egy cserepes nárciszt állított Horváth Gábor önkormányzati képviselő a Vadrózsa utca egyik kátyújába, amely ránézésre több mint tíz centiméter mély. Így kívánta felhívni a figyelmet: a baloldali városvezetés a fideszes képviselők körzeteit se hanyagolja el az út-híd szakfeladatok és -felújítások tervezésénél.

Tömböly Ágnes

20210120 Horváth Gábor önkormányzati képviselő körzetében mutotta meg a fejlesztendő területeket, Szombathely, Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Fotó: Cseh Gábor

Közösségi oldalán már többször megmutatta a kámoni és herényi városrészek útjain tátongó lyukakat Horváth Gábor. – A baloldali városvezetés tavaly február 5-ei határidővel kérte a képviselőket arra, hogy írásban küldjék el a választókörzetükre vonatkozó fejlesztési igényeiket. Ezt én is megtettem, és ebben megneveztem a körzet tíz legrosszabb állapotban lévő utcáját. Ezt akkor a közgyűlésen is elmondtam, mire Nemény András polgármester úgy válaszolt: „Vettük az adást” – idézi fel az előzményeket Horváth Gábor. A képviselővel a Pipacs utcában találkozunk, és először annak környékét járjuk be. Hozzáteszi: ezen a részen a Pipacs, a Székely Bertalan, a Barabás és a Prága utcák felújítása lenne sürgető, hiszen itt évtizedek óta csak toldozgatják-foltozgatják a szakaszokat.

Látszik a legutóbbi „útfelújítás” nyoma: a Szova munkatársai hidegaszfalttal töltötték fel az úthibákat. A képviselő hangsúlyozza: – Itt nagyon sok kátyú volt! Ahogy látom, ahova jutott, oda tettek. – Hozzáteszi azt is, ez csak ideiglenesen jó, hiszen rövid idő alatt ugyanazok a lyukak újra megjelennek az utakon. A valós megoldást az jelentené, ha a teljes utcát a vízvezeték-rendszerrel együtt felújítanák.

Mutatja azt is, hogy a Herman Ottó és a Pipacs utca sarkán – ahogy fogalmaz, több mint egyéves „hivatali ügyintézés” után – sikerült egy lámpatestet felszereltetnie, így az addig teljes sötétségben álló százméteres szakaszra végre fény vetül.

Átmegyünk a Saághy István utcába. Ez az az utca, aminek egy szakaszát 2014-ben felújították, emellett a választókörzetben még egy utcafelújítás történt: 2016-ban a Vízöntő utcáé. Az utca végén egy kis gyalogoshídon keresztül a Szent Imre herceg útjára érnénk ki. Horváth Gábor mutatja a Szova figyelmeztető tábláját: egy hosszú, keskeny lyuk tátong a hídon, amin keresztül jól láthatók a Gyöngyös-patak szelíd hullámai. A képviselő azt mondja, legutóbb tavaly szeptemberben kapott ígéretet Horváth Soma alpolgármestertől, hogy a hidat megjavítják.

A Gyöngyös-patak hídján régóta egy lyuk tátong Fotó: Cseh Gábor

Indulunk tovább: a Vadrózsa utca a következő megállóhelyünk. Itt a képviselő jelzésképp egy cserepes nárciszt állít az egyik kátyúba, amely ránézésre több mint tíz centiméter mély. Itt sem az az egyetlen, az autók tengelyét veszélyeztető gödör, egymás után hármat-négyet is látunk. A Nefelejcs utcában az út széléből mintegy hatvan centiméter már eltűnt – mutatja Horváth Gábor. A képviselő kitér arra is, hogy körzetében halaszthatatlan lenne a Nefelejcs és a Rumi Rajki István utcák rekonstrukciója. Ezt forgalmuk is indokolja, hiszen a Benczúr óvoda és a Gothard Jenő Általános Iskola felé ezeken közlekednek a szombathelyiek.

 

A képviselő hangsúlyozza, ha a Schaeffler-telek eladásából befolyt pénzt (több mint 2 milliárd forint) utakra költötte volna a városvezetés, minden körzetre arányosan mintegy 140-150 millió forint jutott volna. Tavaly azonban egy körzetben történt csak útfelújítás: Tóth Kálmán frakcióvezető (ÉSZ) körzetében, 300 millió forint értékben. Horváth Gábor most azért lobbizik, hogy Kámon-Herény-Minerva városrészekre is legalább ennyi pénz jusson, ha már a városvezetés egyébként azt hangoztatja, hogy minden körzetet egységesen kezelnek.

Kiemelt képünkön: Horváth Gábor virággal jelezte: Kámonban ezeket az úthibákat kerülgetik a lakók

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában