Mert az óvoda is szívügyük

2021.01.08. 21:22

Kneipp-kapcsolatból bútorbeszerzés – Az együttműködés folytatódik

Polcok, székek, játékok kerültek az olaszfai óvodába: a Kneipp-célok mentén alakult kapcsolat folytatódik, már csak Szent Márton okán is.

Bakos Ágnes

20210108 bútorokat kapott azn óvoda, Fodor-Kertész Réka óvónő, Olaszfa, Szendi Péter, Vas Népe

Forrás: VN

Fotó: Szendi Péter

Polcok, gyerekszékek, szőnyegek, játékok – az egész csoportszobát átrendezhették az olaszfai óvodában, mutatta Fodor-Kertész Réka óvónő. A kicsit régies berendezést frissítették fel a kényelmes és modern darabokkal, a színes játékokkal. Mindezt a Szívügyünk Olaszfa Egyesületnek köszönheti az ovi. – Az egyesület aktív a Kneipp-mozgalomban és dr. Garda Károly, a Magyarországi Kneipp Szövetség elnöke vette fel a kapcsolatot Ingeborg Pongratz-cal Németországban, Landshutban – mesélte Fekete Róbert, az egyesület elnöke, Olaszfa polgármestere. Kneipp-óvoda működik Landshutban, onnan érkeztek a használt, de tökéletes állapotú bútorok, eszközök. Az ideszállítás a járvány miatt húzódott, néhány eszközt már a nyáron elhoztak, a mintegy 400 ezer forintnyi adomány utolsó szállítmánya a héten érkezett.

Fekete Róbert mutatta azt is, hogy nem csak ebből a forrásból szépült az ovi, ahová most 16 gyermek jár. Az étkezőben újak a függönyök, azokat az Olaszfa Községért Közalapítvány jóvoltából szerezték be, az önkormányzat a konyhát bővítette háztartási gépekkel. A németországi kapcsolat pedig folytatódik: a Kneipp-módszer óvodai nevelésbe ültetése folyamatos az olaszfai intézményben, tanulmányutat terveznek Olaszfáról és jönnének nemcsak Olaszfára, hanem a Landshutot érintő Szent Márton túraútvonal miatt Szombathelyre is az adományozók.

Kiemelt fotónkon: Fodor-Kertész Réka óvónő kezében az új játékok egyike

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában