Vádemelés

2021.01.29. 07:44

Megverte, leköpte és megöléssel fenyegette nagyagyját egy férfi Vas megyében

A Szombathelyi Járási Ügyészség – más bűncselekmény mellett – a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett könnyű testi sértés bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a vád szerint 2019 júliusában egy Vas megyei kisvárosban azért bántalmazta a nagyanyját, annak járássegítő botjával, mert nem takarította fel a vádlott által összetört tárgyakat – közölte a Vas Megyei Főügyészség.

vaol.hu

A vádirat szerint a vádlott a barátnőjével átmenetileg költözött a vádlott nagyjához. Miután elhagyta a barátnője a vádlottat, az idős sértett gyógyszerei közül többet, köztük szorongásoldó, nyugtató és altató hatásúakat is bevett, majd rájuk többféle alkoholt ivott. Az éjszaka folyamán a vádlott törni-zúzni kezdett a lakásban, több berendezési tárgyat összetört, a vezetékes telefont is kitépte a falból. Amikor az idős sértett az ablakon keresztül próbált segítséget kérni, megfenyegette, hogy kinyírja.

A vádlott másnap kiabálni kezdett a nagyanyjával, kérdőre vonta, hogy miért nem takarította fel a vádlott által összetört tárgyakat. A sértett megpróbálta megnyugtatni az unokáját, aki kivette a kezéből a járássegítő botját és kétszer fejbe ütötte vele a sértettet. Miután a járássegítő bot eltörött, a vádlott megragadta a sértett ruháját, leköpte és ismét megöléssel fenyegette őt.

A sértett a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság fog dönteni.

Kiemelt képünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában