munkálatok

2021.01.25. 07:00

Metszik a fákat Szombathelyen

Megkezdődtek és egészen a lombosodásig eltartanak a téli fametszési munkálatok a városban. A múlt héten például az Öntő utcában dolgoztak a parkfenntartók, kézi ollóval igazították fazonra az ágakat. De számos más munkájuk is van.

Cseh-Egyed Bernadett

20210121 Szombathely A fametszést Horváth Balázs, a SZOVA Szombathelyi Vagyonhasznosító és Városgazdálkodási Nonprofit dolgozója végzi. Fotó: Szendi Péter SZP Vas Népe

Forrás: VN

Fotó: Szendi Péter

A téli, hideg(ebb) hónapok is folyamatosan számos tennivalót adnak a Szompark munkatársainak.

Több helyen találkozhatunk ezekben a hetekben az emelőkosaras autóval, a fák kézi metszése pedig egészen a tavasz kezdetéig eltart – tájékoztatta lapunkat Kiss Dávid, a társaság ügyvezető igazgatója.

Mindeközben folytatódnak a fakivágások és a bozótirtások is a megyeszékhelyen. A szakember érdeklődésünkre elmondta: egyes fajták gondozása a nyáron nehezebb, vagy a fű miatt nem is lehetséges, ezért ilyenkorra időzítik ezeket a tennivalókat.

A lehullott lombok öszszegyűjtése ugyancsak folyamatos, főként a platánok és a tölgyfák körül akad újra és újra tennivaló. Mindezek mellett természetesen takarítási, valamint a hókészenléti terv alapján, az időjárás – a lehullott csapadék – függvényében síkosságmentesítési feladatokat is végeznek a városi parkfenntartók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában