balesetsorozat

2021.01.04. 20:32

Nyolc autó karambolozott Szombathelyen – Miért késett a síkosságmentesítés?

Sok olvasónk háborodott fel december végén, amikor a Csaba utcai felüljárón nyolc gépkocsi tört össze egy balesetsorozatban. Hol voltak a Szova sószóró autói? – kérdezték többen.

Vas Népe

20201227 Szombathely Összesen nyolc autó tört össze Szombathelyen, a Csaba úton lévő felüljárón, amikor az ónos szitálás miatt jégpályává változott az úttest ezen a szakaszon. Fotó: Horváth Balázs HB Vas Népe

Fotó: Horváth Balázs

Mint arról beszámoltunk, december 27-én 16:30 óra körül kezdődött az ónos szitálás a megyeszékhelyen, a felüljárón az első baleset 17 óra előtt történt, az első sószóró autó viszont csak 19:03-kor érkezett a helyszínre. Mi volt a többórás késlekedés oka? – kérdeztük a Szova NZrt.-től.

A válaszból megtudtuk, a téli útüzemeltetési terv szerint a társaság itt kezdte a síkosságmentesítést, viszont embereik otthoni ügyeletből indultak, így csak jóval az ónos szitálás kezdete után tudtak reagálni.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat egyébként aznap estére ónos eső miatt adott ki figyelmeztetést, a Szova viszont havazást valószínűsített. A Szova a válaszában kitért arra is, hogy még a sózás szervezése előtt lezárták a felüljárót. Mivel a balesetsorozatról helyszíni tudósításban számoltunk be: a felüljárót nem zárták le. Ahogy arról akkor írtunk, az arra járó autósoknak is a korábban balesetet szenvedett sofőrök jeleztek, hogy ne hajtsanak fel a teljesen lefagyott és életveszélyes részre. A rendőrség egyik járőrautója pedig a Szent Gellért utca felől állt villogóval.

Korábban írtuk:

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/osszesen-8-auto-tort-ossze-egy-balesetsorozatban-szombathelyen-jegpalyava-valt-a-feluljaro-4530583/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában