A lendületet a vírus sem törte meg

2021.01.06. 07:00

Ősszel megkezdődött a csapadékvíz-elvezetési rendszer fejlesztése Kőszegszerdahelyen

A járvány miatt itt is a bizonytalanság éve volt 2020, mégis a fejlődés időszakaként kerül majd be a falu krónikájába.

Némethy Mária

Fotó: Némethy Mária

– Március közepén az iskola épülete előtt álló kényelmes, az utasokat az időjárás viszontagságaitól megvédő buszváró építésével kezdődtek a fejlesztéseink – hallom elsőként Takács Péter polgármestertől, aki szervezte a munkálatokat.

Az orvosi rendelő tetőzetét 5 millió forintból teljesen felújították, pályázati pénzből korszerű orvosi eszközöket vásároltak bele, új, praktikus bútorokkal rendezték be. A korábbi orvosi rendelő és orvoslakás épületét 11 milliós keretösszegből kezdték felújítani. (Saját erőből a tető már 2019-ben elkészült). Az idén folytatódott a munka – szigetelés, nyílászárók cseréje, villany-, víz- és fűtéskorszerűsítés –, mert később az ingatlan bérbeadásával tervezik növelni az önkormányzat saját bevételeit. Közösségi házukban saját erőből színpaddal bővült a nagyterem, szociális helyiségeket, öltözőt, tárolót alakítottak ki, a régi cserépkályha helyett korszerű faelgázosító kazánt építettek be. Itt további kisebb munkákkal tavasszal fejezik be a felújítást.

– Nagy köszönet jár a közfoglalkoztatottaknak és néhány helyi szakembernek, akik kitartó szorgalommal járultak hozzá a munkálatok elvégzéséhez – hangsúlyozza Takács Péter.

A Magyar falu programban pályázati forrásból épült meg az idén a néhány éve átadott játszótér melletti sportpark is. Mindemellett TOP-pályázatból ősszel elindult Kőszeghegyalja csapadékvíz-elvezetési rendszerének fejlesztése. Kőszegszerdahelyen a beruházás értéke 28 millió forint.

– Az önkormányzati fejlesztések mellett vállalkozók is indítottak különböző projekteket, ezekkel is gyarapodott a falunk, tervezik termelői piac indítását is. Nagy örömünkre lélekszámunk is növekszik, az ország minden tájáról érkeztek hozzánk új lakók – újságolta még a polgármester. Szerinte községük vonzereje annak köszönhető, hogy az önkormányzat évek óta kiemelt figyelmet fordít a közösség és a környezet jóléti fejlesztéseire.

Kiemelt képünkön: A hajdani orvosi lakás és rendelő felújítása is szépen halad. Varga János falugazda és Takács Péter polgármester megtekintette az építkezést

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában