garázdaság

2021.01.12. 14:04

Váratlanul és indokolatlanul támadt rá három emberre – Vádat emeltek ellene

Szombathelyi Járási Ügyészség vádat emelt vagyon elleni bűncselekmények mellett garázdaság, könnyű  testi sértés és becsületsértés vétsége valamint súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt egy férfi ellen, aki váratlanul és indokolatlanul támadt rá három, ismeretlenre 2020 júniusában Szombathelyen.

vaol.hu

A vádirat szerint a férfi egyikük elé lépett, és rákiáltott, hogy nyissa ki a száját, ezután arcon ütötte, és a bal csuklójánál fogva a földre rántotta egy parkolóban. A sértett segítségért kiáltott, mire a férfi ismét megütötte, aztán elfutott a helyszínről.

A sértett könnyű sérüléseket szenvedett a támadás következtében.

Tíz nap telt el, amikor a férfi a járdán nagy sebességgel kerékpározott. Találkozott egy nővel, aki a 15 hónapos gyermekét tolta a babakocsiban.

A vádlott rákiabált a sértettre, hogy el fogja ütni, majd amikor mellé ért, fejbe rúgta őt.

A nő könnyű sérülést szenvedett, azonban az arcát ért rúgás alkalmas volt arra, hogy súlyosabb, nyolc napon túl gyógyuló sérülést okozzon.

Még ugyanezen a napon a férfi rákiabált a harmadik sértettre, aki másfél éves gyermekével egy köztéri szökőkútnál játszott. A sértett megijedt a vádlottól, aki azt követelte, hogy vegye le a gyermeket a szökőkút pereméről, ezért fel akarta hívni a rendőrséget, hogy segítséget kérjen, mire a vádlott leköpte őt.

A Szombathelyi Járási Ügyészség végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozta a vádlottal szemben – tájékoztatott Dr. Székely Tamás, főügyészhelyettes

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában