Föld, madarak és fák

2021.02.05. 07:00

A répcelaki gyerekek elsajátítják a környezettudatos szemléletet

A júniusban záruló klímaprogramban kicsik és nagyok tematikus rendezvényeken sajátíthatják el a környezettudatos gondolkodás alapjait.

Polgár Patrícia

Fotó: VN/Winkler Krisztina

Az önkormányzat csaknem 12 millió forintot nyert a Környezeti és energiahatékonysági operatív programban (Kehop) a helyi klímastratégia kidolgozására, a klímatudatosságot erősítő szemléletformálás elősegítésére. A majdnem két­éves, júniusban záruló sorozatban az önkormányzat együttműködik a Móra Ferenc Általános Iskolával, a Százszorszép Óvodával és a Rába-­műgát és Térségéért Egyesülettel.

A gyerekek jártak tanulmányi kirándulásokon, erdei iskolában, a Süni szakkör rendezvényein, megünnepelték a Föld meg a madarak és fák napját. Az iskola programjai­hoz kötődnek a Rába-műgát egyesület szakmai eseményei, például a vadetetések. A projekt workshopokat kínál az önkormányzat és a helyi intéz­mények vezetőinek. A pá­lyázat további hozadéka, hogy felállítottak egy automata meteorológiai mérőállomást. A mért adatokkal az iskolások a tanórákhoz kapcsolódva statisztikákat, elemzéseket ké­szíthetnek. A projekthez Face­book-oldal is társult a kapcsolódó rendezvények nyo­mon követésére.

Kiemelt képünkön: Legutóbb a Rába-parti Rába Természetházba látogattak a répcelaki iskolások. Dóczi Attila, a Rába-műgát és Térségéért Egyesület elnöke a vadetetés rejtelmeibe vezette be őket

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában