Vádemelés

2021.02.25. 16:00

Bejelentést tett a 112-re egy válófélben lévő nő, hogy férje illegálisan tart fegyvert

A vádlott valótlanul állította azt is, hogy férje golyós fegyvert vásárolt kiskorú gyermekének, amivel a gyermek lőni szokott.

vaol.hu

Forrás: Shutterstock

A Vas Megyei Főügyészség arról tájékoztatta lapunkat, hogy a Körmendi Járási Ügyészség hamis vád bűntette miatt emelt vádat azzal a nővel szemben, aki a vád szerint 2020 májusában valótlan bejelentést tett az Országos Rendőr-főkapitányság Szombathelyi Hívásfogadó Központjába, azaz a 112-re, hogy a válófélben lévő férje a lakóhelyén illegálisan fegyvert tart. A vádlott valótlanul állította azt is, hogy férje golyós fegyvert vásárolt kiskorú gyermekének, amivel a gyermek lőni szokott.

A bejelentés alapján a Körmendi Rendőrkapitányság Bűnügyi és Igazgatásrendészeti Osztályai a megadott, Szentgotthárd közeli községben lévő lakcímen ellenőrzést tartottak a lőfegyverek tartásával kapcsolatban, melynek során megállapították, hogy a vádlott férjénél engedély nélkül tartott lőfegyver nem volt.

A nyomozás során a nő elismerte, hogy azért tett valótlan bejelentést, mert így akart a férjén bosszút állni, mert tudomása szerint megcsalta őt. A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Körmendi Járásbíróság fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában