elkezdődhet a sportpark kivitelezése

2021.02.05. 09:00

Értékes beruházásokat adtak át Góron

Számos sikeres pályázatot tudhat maga mögött a település.

VN

Fotó: Ohr Tibor

– Sok fejlesztést hozott Gór számára 2020 – mondta lapunknak Németh László, a település polgármestere.

A napokban Ágh Péter országgyűlési képviselő jelenlétében adták át azokat a beruházásokat, amelyek az elmúlt időszakban valósultak meg. Tavaly a Magyar falu programnak köszönhetően 15 millió forintot nyertek köz­területi eszközök vásárlására. – Tisztességes összeget kaptunk, nem panaszkodhatunk – fogalmazott a polgármester, aki elárulta, a támogatásból egy harminc lóerős traktort, fűkaszát és egy hátsó csatlakoztatású rézsűszárzúzót is vásároltak. További 8,5 millió forint jutott zártkerti utak karbantartására, illetve kút létesítésére is sikeresen pályáztak. Erre a projektre egymillió forintnyi támogatást nyertek.

A polgármester beszélt arról is, hogy hosszú várakozás után végre elkezdődhetett a sportpark kivitelezése. – Hosszú út vezetett idáig, öt évvel ezelőtt pályázott a település először, tavalyelőtt sikerült nyerni, és múlt szerdán kezdődött el a kivitelezés – foglalta össze a polgármester, hozzátéve, hogy az alapok már megvannak, és három hét múlva rakják fel a felépítményt és a védőburkolatot.

Ágh Pétertől megtudtuk: az elmúlt években a Magyar falu program révén több beruházást, beszerzést sikerült megvalósítani szerte Észak-Vas megyében, így Górban is. A vírus okozta válság ellenére az idén folytatódik a kis­települések fejlesztése.

Kiemelt képünkön: Ágh Péter (balra) is részt vett az eszközök átadóján

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában