Új dalokkal készülnek

2021.02.11. 07:00

Hiányzott a színpad és persze a rajongók is a szombathelyi Red Rockets zenekarnak

Az elmúlt időszakot próbákkal töltötte a szombathelyi Red Rockets zenekar, egy teljes lemeznyi új nótával készülnek a jövőben. Hogyan telt náluk a múlt év, és mit várhatunk hétvégi koncertjükön? Czirók András, a banda frontembere válaszolt.

Tóth Dóra

Fotó: VN/Red Rockets

A legrosszabb pillanatban kezdődött a járványhelyzet a zenekar szempontjából.

– Hatalmas lendületben voltunk, több saját szervezésű bulink lett volna és sok meghívást kaptunk más együttestől is – meséli a frontember, hozzátéve, nagyon elszomorító, amikor a telefon naptára egy-egy elmaradt fellépésre emlékezteti őket.

Ugyan pár koncertet meg tudtak tartani a járvány két hulláma között, végtelenül hiányzott nekik a színpad, a fények, az egész eseményt körbelengő érzések, és főleg a közönség, hiszen mit sem ér a fellépés rajongók nélkül. Azt azonban tudják, hogy várnak rájuk, így a banda tagjai sem adták fel és végig próbáltak az elmúlt időszakban.

– Vannak terveink most is, szeretnénk óriási lendülettel visszatérni a deszkákra és egy hatalmasat robbantani, amint erre lehetőségünk lesz – mondja Czirók András.

Szombaton először lépnek fel online koncerten: bár a közönség csak képernyőről figyelheti őket, a kamerák előtt teljes értékű fellépést láthatnak majd az élő közvetítésen. A frontember ezt óriási kihívásnak érzi, jobban izgul, mint akkor, amikor ott vannak a tomboló emberek, akik az erőt adják.

Az online tér lehetőségeinek kihasználása mellett remélik, hogy a közeljövőben már lesz lehetőségük legalább kisebb koncertek megtartására.

– Ugyan még nem beszéltünk a dologról, de mindenképpen be fogunk dobni valamit, ha elhúzódik a helyzet: nem valószínű, hogy a zeneipar indul majd be az elsők között, a rajongóinkat viszont nem hanyagolhatjuk el – jegyzi meg az énekes.

Szerencsére tudtak találkozni közönségük néhány tagjával személyesen is, a közösségi médiában pedig igyekeznek hangosak lenni, bár ez sokkal nehezebb feladatnak bizonyul, amikor nincs kellő impulzus.

Rajongóiknak Czirók András az egész zenekar nevében azt üzeni: tartsanak ki, hiszen óriási szükségük lesz rájuk, ha visszatérnek. – Hallgassatok minket, hogy a következő koncerten is együtt üvölthessük a dalainkat. Szeretünk titeket és köszönünk nektek mindent – jegyzi meg zárásként.

Kiemelt képünkön: A Red Rockets tagjai már nagyon várják a nyitást

Szólj bele te is!

Könyv- és filmajánlók, zenekarok, képregények és ami belefér: #fiatalok címmel új tematikus oldallal jelentkezünk.

A kéthetente megjelenő oldal összeállításába ti, fiatalok is beleszólhattok: ötleteiket a [email protected] e-mail-címre várjuk. Addig is: olvassátok az elsőt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában