Postaládánkból

2021.02.11. 07:00

Sürgősen, mert jön a szapora

Miért nincsenek mobil illemhelyek? Bárkivel előfordulhat hasonló eset.

Fehér Levente

Forrás: Shutterstock

Indulás előtt még nem volt semmi különleges velem, teljesen rendben voltam. Reggel a szokott menetrend szerint peregtek az események, mondta a korosodó, jókedvű, tevékeny kedves úr. Talán az apró jelekből olvashattam volna, így érezte.

Az utcákon bevásárlás előtti izgalom, sok ember, nyüzsgő terek. Ismerősöm is űzte magát a sokaságban előre. Rövid időn belül furcsa érzéseket észlelt, rögtön tudta, hogy miről van szó. Az események gyorsan történtek. Terhétől szeretett volna megszabadulni. Nyugtalanító tüneteket észlelt magán. Az emberek csak jöttek-mentek. Csak ismerős ne jöjjön, pláne meg ne állítson – gondolta.

Körültekintgetett, alaposan szemügyre vett mindent, de tudta, csak a szabadban végezheti el szükségét. Eleink nagyon régen ásóval egy gödröt ástak, és ami elment tőlük, azt betakarták.

2021 ugye nem a nomád társadalmak kora? Az idő szinte felgyorsult. Nagyon vágyott egy kis kamrácskára, de még árnyékot sem talált, de még egy árnyékszéket sem. Rótta a métereket, turbóra kapcsolt, aztán lelassult, araszolni kezdett, és már csak csúsztatni tudta lábait az aszfalton. Sajnálta, hogy nem hozott magával egy bilit. Száján ismerős szóösszetételű szavak robbantak. Higiénés ismeretei, környezettudatos viselkedése, civilizációs érettsége, neveltetése még tartotta benne… Így még hosszúra nyúlt életében sem keresett annyira semmit sem, mint akkor, egy mobil WC-t.

Szobatiszta lévén a pe­lust már kinőtte. Mielőbb haza, haza, haza, mint az ET. Aztán hirtelen elsötétült a világ, arca piroslón megfeszült, mint az acél a betonban. Réveteg szemei hunyorogtak, halántékán az erek kiduzzadtak, és az izzadságban főttek a ráncai. Nem hitte, hogy ki fogja bírni hazáig. A szorítóizmainak megparancsolta, hogy mindenáron vissza kell tartani a szaporát. Már kezdte félreértelmezni a valóságból jött jeleket. A vizuálisan észlelt képek eltértek a valóságtól. Már a szégyen sem érdekelte, csak legyen már vége a szenvedésének.

Nem tudta hogyan, de épségben hazaért. Feltépte az ajtót, beviharzott az illemhelyre, és azonnal átadta magát a témának. Valósággal újjászületett.

Bárkivel, bármikor előfordulhat hasonló eset. Kérdésem az, vajon elvárható minimum lenne, hogy a Fő térit kivéve a város több pontján is helyezzenek el mobil illemhelyeket? Útravalóul oda­súgta nekem, hogy biztonsága kedvéért beszerez egy pár többrétegű, nedvszívó alsót.

Fehér Levente

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában