Még lehet mécsest gyújtani

2021.02.20. 16:37

Vas megyei rajongói is megemlékeznek Siklósi Örsről – Szombathelyen is lehet mécsest gyújtani

Lassan egy hónapja már, hogy A Dal-győztes Siklósi Örs, az AWS zenekar énekese életét vesztette. Örs tragikusan fiatalon, 29 évesen hunyt el leukémiában. Vas megyei rajongói az elmúlt héten a zenekar itteni törzshelyénél, a Végállomás Klubnál felállított emlékhelyen róhatták le kegyeletüket az énekes előtt. Aki szeretne, vasárnap estig még szintén gyújthat egy mécsest Örs emlékére a klubnál.

Polgár Patrícia

Siklósi Örs megemlékezés, Jakab Patrik, Lukács Márk,végállomás,20210220, ut, Szombathely, Vas Népe / Unger Tamás

Fotó: Unger Tamás

- Elmondani az elmondhatatlant, leírni a leírhatatlant. Ez az, amit most meg kell tennünk. Júniusban Örsnél leukémiát diagnosztizáltak. Megszakadt szívvel tudatjuk veletek, hogy tegnap, február 5-én társunk, barátunk, testvérünk, Siklósi Örs 29 éves korában hosszú küzdelem után távozott közülünk – osztotta meg a szörnyű hírt közösségi oldalán az AWS zenekar rajongóival.

Ahogy írták, Örsnek még számos terve volt a jövőre nézve: januárban szeretett volna kiállni a nyilvánosság elé, hogy elmesélje a történetét a betegséggel kapcsolatban. Tavasszal debütált volna első szólólemezével. Az együttes nyáron adta volna ki ötödik nagylemezét, ősztől pedig újra a koncerteztek volna. Undok szó ez a volna, akárcsak a leukémia, ami nem hagyta, hogy a fiatal énekes álmai beteljesülhessenek.

- Csodálatos erővel és kitartással vitte végig az egész időszakot, bátorsága és kitartása példaértékű. Elvesztése felfoghatatlan és felbecsülhetetlen veszteség. Határtalan kreativitása, dalszövegeinek mélysége, színpadi jelenlétének elsöprő energiája és karizmája pótolhatatlan űrt hagy maga után, nem csak a mi életünkben, de a magyar könnyűzene és művészet világában is. Örs maga volt a tűz, melegszívű, szerető barát és társ. Rendkívül impulzív és inspiráló személyiség volt. Mindig lehetett rá számítani, sosem hagyott cserben senkit, elképesztően nyitott és szerető szívű ember volt. Ahogy ő szokta mondani másokra, Örs egy csoda volt – emlékszik barátjára a zenekar.

 

A fiúk azért, hogy rajongóik méltóképpen el tudjanak búcsúzni Örstől, létrehoztak egy emlékhelyet Budapesten, az Akvárium klub lépcsőinek alján. Az ötlet megihlette az együttes szombathelyi származású jó barátját, a szintén énekes Kovács Palit is, aki a Végállomás Klubbal karöltve a fővárosihoz hasonló kis emlékhellyel tiszteleg elhunyt barátja emlékének. Egy héten át, múlt szombattól egészen e hét vasárnapjáig a zenekar rajongói is leróhatják kegyeletüket Siklósi Örs előtt a Végállomásnál. Hufnágel Szabolcs, Hufi a klub programszervezője elmondta: rögtön igent mondtak Pali ötletére, hiszen Örs hozzájuk is rendkívül közel állt. A Végállomás volt a zenekar fő koncerthelyszíne Szombathelyen, a klub már az országos ismertség előtt helyet biztosított számukra, sokszor 10-20 ember előtt adtak itt koncertet, az elmúlt időkben pedig már teltházas bulikat tartott náluk a zenekar. – Szerettük őket és ők is bennünket, szívesen jöttek hozzánk. Örs mindig mondta, hogy az egyik kedvenc helyük vagyunk, mert már a kezdetekkor befogadtuk őket – meséli Hufi.

A járványhelyzet miatt csupán egy visszafogott emlékhely kialakítására volt lehetőség a Végállomásnál. A kerítésen belülre tettek ki egy kis asztalt, amin elhelyezték az énekes bekeretezett fényképét. A rajongók a kerítésen át benyúlva tehetik az emlékezés mécseseit és virágait a fotó mellé egészen vasárnap estig. Így egész héten kis lángok és virágok sokasága küldi a vasiak szeretetét Örs felé.

Korábban írtuk:

https://www.vaol.hu/bulvar-celeb/kiderult-mi-okozta-pontosan-siklosi-ors-halalat-4684939/

https://www.vaol.hu/bulvar-celeb/hazai-bulvar-celeb/meghalt-siklosi-ors-az-aws-enekese-4645372/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában