Irány a természet!

2021.03.09. 16:35

Erdőtisztítás és túraajánlatok a civil sajtóreggelin

Túlnyomórészt szabadtéri programokat ajánlott online márciusi civil sajtóreggelijén a Vas Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ.

Tóth Kata

Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Fotó: VN/Sakura Egyesület

Kapy Anitát, a Tiszta Szombathelyi Parkerdőért Csoport szervezőjét mutatta be elsőként Meskó Krisztián, a Hegypásztor Kör szakmai vezetője. Március 27-én 9-től 16 óráig erdőtisztításra hívják az önkénteseket. Az akcióhoz csatlakozóknak a szalonnasütő helynél és a Jégpince úti körforgalomnál is osztanak kesztyűket, zsákokat. Katona Péter, a Sakura Egyesület elnöke tervezett túráikról beszélt. Ki-ki kondíciója szerint vállalkozhat a 12, 22 és 42 kilométeres, Magyarlakról induló túráikra – ahogy a járványhelyzet engedi, még tavasszal. A hagyományos Í2 túrán április 2-án, nagypénteken a Kőszegi-hegyégben készülhetünk a húsvétra.

Breznovits István, a Polgárok a Városért Egyesület alelnöke egy országos pályázatról szólt, amit a közadakozásból megvalósuló szombathelyi Nemzeti összetartozás emlékhely létrehozására írt ki a Nemzeti Összetartozás Szombathelyi Emlékbizottsága. A felhívás alkotóművészeknek szól, május 31-ei beadási határidővel – az Ezredévi parkban létesül az emlékhely. A március 24–25-i civil véradásra Meskó Krisztián hívta fel a figyelmet. Szerdán 8 és 17 óra között, csütörtökön 8 és 15 óra között adhatunk vért a Szombathelyi Területi Vérellátóban.

Kiemelt képünkön: Rendszeresen szervez túrákat a Kőszegi-hegységbe a Sakura Egyesület

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában